Αν και τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max είναι περίπου επτά μήνες μακριά από την κυκλοφορία τους, υπάρχουν ήδη πολλές φήμες σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα φέρουν οι συσκευές. Παρακάτω, παρουσιάζουμε ορισμένα από αυτά καθώς και τις αλλαγές που αναμένονται μέχρι στιγμής.

Δείτε επίσης: iPhone 16 Pro: “5G Advanced” με Snapdragon X75 της Qualcomm

Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που φημολογούνται για τα μοντέλα iPhone 16 Pro:

  • Μεγαλύτερες οθόνες: Τα iPhone 16 Pro και Pro Max θα είναι εξοπλισμένα με μεγαλύτερες οθόνες 6,3 και 6,9 ιντσών, αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Ross Young, CEO της Display Supply Chain Consultants.
  • Κουμπί “Capture”: Υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι η Apple σχεδιάζει ένα νέο “κουμπί Capture” με ελέγχους, για την εγγραφή βίντεο σε όλα τα μοντέλα iPhone 16. Αναμένεται να τοποθετηθεί κάτω από το κουμπί λειτουργίας.
  • 48-megapixel Ultra Wide lens: Τα νέα iPhοne 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα διαθέτουν αναβαθμισμένο φακό Ultra Wide 48 megapixel για φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης με περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη λήψη σε λειτουργία 0.5×, σύμφωνα με τον Jeff Pu, αναλυτή τεχνολογίας στην εταιρεία επενδύσεων Haitong International Securities με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
  • Wi-Fi 7 support: Το iPhone 16 Pro και το iPhοne 16 Pro Max θα υποστηρίζουν επίσης το Wi-Fi 7, σύμφωνα με τον Pu. Αυτό θα επιτρέψει στις συσκευές να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα συγχρόνως στις ζώνες 2,4GHz, 5GHz και 6GHz, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες Wi-Fi, χαμηλότερη καθυστέρηση και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα.
  • A18 Pro chip: Αναμένεται ότι ο επόμενης γενιάς επεξεργαστής A18 Pro της Apple θα κατασκευαστεί με τη διαδικασία 3nm δεύτερης γενιάς της TSMC, γνωστή ως N3E.

Δείτε ακόμα: iPhone 16: Το Capture button θα μπορούσε να είναι μηχανικό

  • Βελτιωμένος θερμικός σχεδιασμός: Οι φήμες λένε ότι τα μοντέλα iPhοne 16 Pro θα διαθέτουν ένα νέο θερμικό σχεδιασμό για βελτιωμένη απομάκρυνση της θερμότητας. Αντίστοιχα με πρόσφατα μοντέλα Apple Watch, η μπαταρία
    μπορεί να έχει μεταλλική θήκη.
  • 5G Advanced: Τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα είναι εξοπλισμένα με το modem Snapdragon X75 της Qualcomm για ταχύτερη και πιο αποδοτική σύνδεση 5G, σύμφωνα με τον Pu. Το modem υποστηρίζει το πρότυπο “5G Advanced”, το οποίο έχει περιγραφεί ως “η επόμενη φάση του 5G” και μια “εξέλιξη προς το 6G.”
  • Αναβαθμισμένα μικρόφωνα για τεχνητή νοημοσύνη: Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, τα μοντέλα iPhοne 16 θα διαθέτουν σημαντικά αναβαθμισμένα μικρόφωνα με υψηλότερο λόγο σήματος προς θόρυβο και βελτιωμένη αντοχή στο νερό. Τα αναβαθμισμένα μικρόφωνα θα επιτρέπουν στις συσκευές να ακούν τη φωνή σας με μεγαλύτερη σαφήνεια, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει την ακρίβεια των φημολογούμενων χαρακτηριστικών της Siri με γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο iOS 18.
  • 5× οπτικό ζουμ: Το σύστημα τηλεφακού του iPhone 15 Pro Max με οπτικό ζουμ 5× θα ενσωματωθεί στο iPhone 16 Pro, σύμφωνα με τον Kuo.
  • Περισσότεροι πυρήνες για το Neural Engine: Ορισμένα από τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά γενετικής τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18 θα είναι αποκλειστικά στα μοντέλα του iPhone 16, εν μέρει επειδή οι συσκευές μπορεί να διαθέτουν ένα αναβαθμισμένο Neural Engine με “σημαντικά” περισσότερους πυρήνες.

Δείτε επίσης: iPhone 16: Θα έχουν κάθετη διάταξη οι κάμερες;

Αναμένεται η Apple να ανακοινώσει τα iPhone 16 Pro μοντέλα τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον λεπτομέρειες για τις συσκευές αναμένεται να εμφανιστούν τους επόμενους μήνες.

Πηγή: macrumors