Ο Will Smith ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου διακωμωδεί το viral βίντεο που δημιούργησε το AI, το οποίο δείχνει τον ηθοποιό να τρώει σπαγγέτι.

Με την πρόσφατη ανακοίνωση του μοντέλου Sora για σύνθεση βίντεο από την OpenAI, πολλοί παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των βίντεο που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε σύγκριση με το γνωστό βίντεο με το σπαγγέτι. Στο νέο βίντεο του Will Smith, παρουσιάζεται με χιουμοριστικό τρόπο να απολαμβάνει μακαρόνια και να δηλώνει πως αυτό αποτελεί αντίδραση της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα: Adobe: Προσθέτει βοηθό AI σε Acrobat και Reader

Με τη λεζάντα “This is getting out of control!”, το βίντεο στο Instagram χρησιμοποιεί μια διάταξη που διαχωρίζει την οθόνη, με σκοπό να παρουσιάσει το αρχικό βίντεο με σπαγγέτι που δημιουργήθηκε από το AI, δημιουργός του οποίου ήταν ο χρήστης του Reddit με όνομα “chaindrop” τον Μάρτιο του 2023. Κορυφαίο στη λίστα με την ετικέτα “AI Βίντεο πριν από 1 χρόνο”, βρίσκεται το κουτί με τον τίτλο “AI Video Now”, όπου ο πραγματικός Will Smith παρουσιάζει 11 κομμάτια βίντεο του εαυτού του κατά τη διάρκεια που τρώει το σπαγγέτι. Το ανακατεύει, κουνώντας το κεφάλι του, τρώει με τα δάχτυλά του και ακουμπά ακόμη και τα μαλλιά ενός φίλου του. Στο background παίζει το τραγούδι “Snap Yo Fingers” του 2006 από τον Lil Jon.

Στα σχόλια στο Instagram, μερικοί χρήστες εξέφρασαν την απορία τους σχετικά με το νέο βίντεο (χωρίς τεχνητή νοημοσύνη), αναρωτώμενοι εάν το δεύτερο βίντεο είναι επίσης δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης. Άλλος χρήστης σχολίασε πως οι Boomers δεν καταλαβαίνουν, ότι δεύτερο βίντεο είναι προφανώς αστείο.

Δεν έχουμε δει ακόμη ένα μοντέλο με την ικανότητα του Sora να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη Will-Smith-eating-spaghetti. Παρ’ όλα αυτά, το αποτέλεσμα θα ήταν πιθανότατα πολύ καλύτερο από το περσινό, ακόμα κι αν υπήρχαν εμφανείς ατέλειες.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία εξελίσσεται, δεν θα μας εκπλήξει αν, μέχρι το 2025, τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητα σύνθεσης βίντεο μπορούν να αναπαράγουν το αυτοσαρκαστικό βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος ο Smith.

Δείτε επίσης: NCSC: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα αυξήσει τις ransomware επιθέσεις

Πηγή: arstechnica.com