Έγγραφα, που σχετίζονται με hacking δραστηριότητες Κινέζων κυβερνοεγκληματιών, διέρρευσαν και δείχνουν πόσο διαδεδομένες και αποτελεσματικές μπορούν να είναι οι κυβερνοεπιθέσεις της Κίνας.

Πάνω από 570 αρχεία και έγγραφα δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα GitHub την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Washington Post. Τα έγγραφα, τα οποία παρακολουθούν τη hacking δραστηριότητα σε πολλές χώρες, ανήκουν στην εταιρεία iSoon, έναν ιδιωτικό εργολάβο ασφαλείας που φέρεται να συνδέεται με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας.

Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτά είναι τα αυθεντικά δεδομένα ενός εργολάβου που υποστηρίζει παγκόσμιες και εγχώριες επιχειρήσεις κυβερνοκατασκοπείας από την Κίνα“, δήλωσε στην Post ο ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, John Hultquitist.

Δείτε επίσης: Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί χρησιμοποιούν AI εργαλεία για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο hacking

Λέγεται ότι η κινεζική αστυνομία ερευνά τη διαρροή των εγγράφων.

Τα αρχεία, που διέρρευσαν, ανέφεραν τουλάχιστον 20 στόχους hacking επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία. Σύμφωνα με τα αρχεία, είχαν κλαπεί δεδομένα τόσο από ξένες κυβερνήσεις όσο και από εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Οι Κινέζοι hackers είχαν εκμεταλλευτεί ευπάθειες σε λογισμικά γνωστών εταιρειών, όπως η Microsoft και η Google, για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους.

Δείτε επίσης: Κινέζοι hackers παραβίασαν το δίκτυο υπουργείου της Ολλανδίας

Τα αρχεία που διέρρευσαν ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τους ειδικούς κυβερνοάσφαλειας και τις αρχές, που έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές σχετικά με τις hacking επιθέσεις και τις εκστρατείες κυβερνοκατασκοπείας της Κίνας.

Ο επικεφαλής του FBI, Christopher Wray, είχε πει τον Οκτώβριο ότι η Κίνα εκτελεί “το μεγαλύτερο πρόγραμμα hacking στον κόσμο” και είχε τονίσει ότι οι Κινέζοι hackers βρίσκονταν πίσω από τις περισσότερες κλοπές προσωπικών και εταιρικών δεδομένων στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Wray είχε τονίσει ότι οι Κινέζοι hackers είναι πολλοί και η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη.

Διέρρευσαν έγγραφα που μιλούν για hacking δραστηριότητες της Κίνας

Εάν καθένας από τους κυβερνοπράκτορες και τους αναλυτές πληροφοριών του FBI επικεντρωνόταν αποκλειστικά στην απειλή της Κίνας, οι Κινέζοι hackers θα εξακολουθούσαν να είναι περισσότεροι από το προσωπικό του κυβερνοχώρου του FBI κατά τουλάχιστον 50 προς 1“, είχε πει ο Wray στους νομοθέτες τον περασμένο μήνα.

Δείτε επίσης: Κινέζοι hackers εκμεταλλεύονται zero-day ευπάθειες στα VPN

Οι κυβερνοεπιθέσεις της Κίνας έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικές, καθώς οι hackers έχουν καταφέρει να παραβιάσουν αρκετά συστήματα ασφαλείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό προκύπτει από την ποικιλία των επιθέσεων που έχουν διαπράξει και την ευρεία γκάμα των στόχων που έχουν επιτεθεί.

Η Κίνα έχει επιδείξει μια εκπληκτική ικανότητα να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται με την ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων, πράγμα που την καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική στον τομέα του κυβερνοεγκλήματος. Ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι οι Κινέζοι hackers εκμεταλλεύονται νέες τεχνολογίες και τεχνικές για την εκτέλεση πιο περίπλοκων επιθέσεων.

Επιπλέον, η Κίνα έχει δείξει μια εκπληκτική ικανότητα να παραμένει κρυφή, κάτι που αυξάνει την αποτελεσματικότητα των επιθέσεών της. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον κυβερνοχώρο, όπου η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επιθέσεων.

Τέλος, η Κίνα έχει αποδείξει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τις hacking δραστηριότητές της για να επιτύχει μια σειρά από στρατηγικούς στόχους, από την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας μέχρι την επιρροή πολιτικών διαδικασιών. Αυτό δείχνει μια ευρεία κατανόηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο κυβερνοχώρος και την ικανότητα να τις εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά.

Πηγή: www.businessinsider.com