Μια αναθεώρηση των κερδών της Nvidia Corp. μπορεί να είναι αρκετή για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της Wall Street για αμερικανικές μετοχές.

Σύμφωνα με έκθεση του γραφείου συναλλαγών της JPMorgan Chase & Co., με τον Andrew Tyler, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών αγοράς των ΗΠΑ, οι επερχόμενες αποτιμήσεις ίσως οδηγήσουν σε μια νέα άνοδο στις αμερικανικές μετοχές και ενδέχεται να αμβλύνουν τις πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με το πότε η Federal Reserve θα ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων.

Δείτε περισσότερα: Οι απόπειρες hacking προς τη JPMorgan διπλασιάστηκαν

Αυτό ακριβώς συνέβη, με μια νέα έκρηξη ενθουσιασμού για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης που οδήγησε τον δείκτη S&P 500 να ανέβει περισσότερο από 2%. Ο τεχνολογικά προηγμένος δείκτης Nasdaq 100 αυξήθηκε πάνω από 3%.

“Αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι καταλυτική, όχι μόνο για την αύξηση της αξίας των μετοχών της Street στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για την επιπλέον αποσύνδεση μετοχών και αποδόσεων. Το Magnificent 7 φαίνεται να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες κερδών ανεξάρτητα από το περιβάλλον των επιτοκίων” σύμφωνα με τον Andrew Tyler.

Οι επενδυτές στο χρηματιστήριο περίμεναν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της Nvidia, ελπίζοντας να αναζωπυρώσει το συναίσθημα που ενίσχυσε το ράλι της προηγούμενης χρονιάς.

Παρότι το S&P 500 σημείωσε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, η άνοδος είχε επιβραδυνθεί. Οι υψηλότερες από τις αναμενόμενες αναγνώσεις τιμών καταναλωτή και παραγωγού ανάγκασαν τους εμπόρους να αμφισβητήσουν τις προσδοκίες τους για μειώσεις στα επιτόκια.

“Είναι σαν ένας μικρόκοσμος της αγοράς», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments. «Αναρωτιόμαστε εάν τα κέρδη μπορούν να ανταποκριθούν στην τρέχουσα κατάσταση, με την αγορά να εκρήγνυται σαν να αναδύεται από ποικίλους παράγοντες”.

Ο Andrew Tyler εκ νέου επιβεβαίωσε την «ανοδική τακτική» του τμήματος συναλλαγών για τις μετοχές, αναφέροντας την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, τα θετικά κέρδη και τη διάθεση της Fed να χαλαρώσει την πολιτική.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο γραφείο συναλλαγών ανέφεραν ότι μια πρόωρη απόσυρση ήταν εφικτή πριν το τέλος του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα: TSMC: Αύξηση μετοχών μετά την άνοδο τιμής στόχου της Nvidia

Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι το μακροοικονομικό και θεμελιώδες σκηνικό πρόκειται να επιδεινωθεί, οδηγώντας σε μια ύφεση. Θετικές εξελίξεις παρατηρούνται στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και σε κλάδους όπως μεγάλες τράπεζες, εκδότες πιστωτικών καρτών, κατασκευαστές κατοικιών, εταιρείες μεταφορών και λιανοπωλητές.

Πηγή: bnnbloomberg