Ο Elon Musk κριτικάρει την Google, αποκαλώντας ρατσιστικές τις εικόνες που δημιουργεί το chatbot της, Gemini AI.

Δείτε επίσης: Η Google διακόπτει τη δημιουργία εικόνων Gemini AI

Το Gemini AI της Google, έχει υποστεί μαζικές διαδικτυακές αντιδράσεις για την απεικόνιση ανακριβών εικόνων του πάπα, ιδρυτών της Αμερικής, Βίκινγκ και άλλων. Όταν της ζητήθηκε να δημιουργήσει την εικόνα ενός πάπα, ο ψηφιακός συνομιλητής της Google παρήγαγε δύο εικόνες, πράγμα ευπρόσδεκτο αλλά μη ιστορικά ακριβές, εξ ου και όλη η φασαρία στο διαδίκτυο. Ο χρήστης περίμενε Καυκάσιους άνδρες, αντί για δύο μαύρους πάπες, με τη μία να είναι γυναίκα. Ο χρήστης ανέβασε επίσης αποτελέσματα Viking prompts που δείχνουν ασιατικές και ινδικές εκδοχές των Σκανδιναβών ναυτών του παρελθόντος. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει για μυθικά πλάσματα όπως οι νεράιδες και οι νάνοι.

Elon Musk εναντίον Gemini AI

Κάνοντας μια επίθεση στο Gemini AI, ο Elon Musk κριτικάρει την Google. Αναφέρει ότι ο γίγαντας της Silicon Valley έχει “υπερβάλει με την εικόνα του σχετικά με την παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης“. Ο Musk υποστηρίζει πως αυτό έχει αποκαλύψει “το ανεξήγητο ρατσιστικό, αντι-πολιτισμικό τους πρόγραμμα” σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προς το παρόν, η εταιρεία υπό την ηγεσία του Sundar Pichai διακόπτει τη δημιουργία εικόνων του Gemini. Η Google δήλωσε ότι γνωρίζει ότι το μοντέλο AI “προσφέρει ανακρίβειες σε μερικές απεικονίσεις ιστορικών εικόνων που δημιουργεί“.

Δείτε ακόμα: Google: Μετονομάζει το Bard AI σε Gemini και λανσάρει νέα εφαρμογή

Σε ένα άλλο tweet, ο Musk υποστήριξε ότι το Gemini είναι “απλώς η κορυφή του παγόβουνου“. Δήλωσε πως “το ίδιο συμβαίνει και με την αναζήτηση στη Google“.

Η Google μετονόμασε νωρίτερα το Bard

σε Gemini, με μια αρχική κυκλοφορία τον Δεκέμβριο του 2023, περιλαμβάνοντας τρία μοντέλα: το Gemini Ultra, το Gemini Pro και το Gemini Nano. Το μεγάλο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης αναπτύχθηκε από τη θυγατρική της Google, Google Deepmind. Επιπλέον, η Google συνεργάστηκε με τη Samsung για να διαθέσει την τελευταία σειρά των Galaxy S24 με τα Gemini Nano και Gemini Pro.

Δείτε επίσης: Gemini AI: Google & Samsung συνεργάζονται για να το φέρουν στο Galaxy S24

Ποιες είναι οι κύριες εφαρμογές του Gemini AI;

Παρά την κριτική που δέχτηκε από τον Elon Musk, το Gemini AI είναι ένα πολύπλευρο εργαλείο με πολλές εφαρμογές σε διάφορους τομείς. Μια από αυτές είναι η αυτοματοποίηση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, αφού το Gemini AI μπορεί να αναλύσει μεγάλες ποσότητες δεδομένων και να παράγει ενημερωμένες, βελτιωμένες αποφάσεις. Επιπλέον, το Gemini AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσαρμογή και την προσωποποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση της μηχανικής μάθησης και της ανάλυσης δεδομένων, το Gemini AI μπορεί να κατανοήσει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των χρηστών, προσφέροντας τους πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο. Τέλος, με την ικανότητά του να προβλέπει τάσεις και να αναλύει την αγορά, το Gemini AI μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών.

Πηγή: mashable