Η Google ανακοίνωσε ότι το standalone app Google Pay θα σταματήσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ στις 4 Ιουνίου 2024. Στη θέση του, προτείνεται το Google Wallet.

To Google Wallet έχει αντικαταστήσει το Google Pay σε μεγάλο βαθμό, αλλά το δεύτερο εξακολουθεί να λειτουργεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Τώρα, η Google ανακοίνωσε ότι το standalone app Google Pay θα σταματήσει να λειτουργεί στις 4 Ιουνίου 2024. Η αλλαγή έρχεται μετά την απόφαση της εταιρείας να απλοποιήσει τους τρόπους πληρωμής.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Google, μετά την απόσυρση από τις ΗΠΑ, το app θα είναι διαθέσιμο μόνο στη Σιγκαπούρη και την Ινδία λόγω των “ιδιαίτερων αναγκών σε αυτές τις χώρες”.

Δείτε επίσης: Google: Καταργεί το Gmail Basic HTML και όχι το ίδιο το Gmail

Ουσιαστικά, καταργούνται και οι πληρωμές peer-to-peer. Από τις 4 Ιουνίου 2024, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να στέλνουν, να ζητούν ή να λαμβάνουν χρήματα από άλλους μέσω της αμερικανικής έκδοσης της εφαρμογής Google Pay.

Οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν το υπόλοιπό τους στο Google Pay (GPay) σε τραπεζικό λογαριασμό μετά τις 4 Ιουνίου 2024, χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο του Google Pay.

Επίσης, η εταιρεία είπε ότι σχετικά με τις προσφορές για αγορές, υπάρχει ένα νέο deals destination στο Search.

Η κίνηση της Google δεν φαίνεται πολύ περίεργη, δεδομένου ότι το Google Wallet έχει ήδη αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το Google Pay, με πολλούς περισσότερους χρήστες σε 180 χώρες. Το Google Wallet μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από το να χειρίζεται απλώς πληρωμές. Αποθηκεύει πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, κάρτες μεταφοράς, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, εικονικά κλειδιά αυτοκινήτου και πολλά άλλα. Το Google Pay, η υπηρεσία, θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη μέσω του Google Wallet (μόνο το app θα αποσυρθεί).

Δείτε επίσης: Η Google διακόπτει τη δημιουργία εικόνων Gemini AI

Αποσύροντας το app, η εταιρεία θέλει να απλοποιήσει το σύστημα πληρωμών της, το οποίο προκαλούσε σύγχυση στους χρήστες. Ξεκίνησε ως Google Wallet το 2011. Εκείνη την εποχή, ήταν ένα σύστημα tap-to-pay.

Το 2015 κυκλοφόρησε το Android Pay, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώθηκε στο Google Wallet, το 2018, και μετονομάστηκε σε Google Pay. Επιπλέον, η εταιρεία είχε αρχικά μια κάρτα Google Wallet (που αποσύρθηκε το 2016) που ήταν ουσιαστικά μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε λιανοπωλητή δεχόταν Mastercard. Τώρα, η εταιρεία προσφέρει ξανά όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες της κάτω από την ομπρέλα του Google Wallet.

Δείτε επίσης: Η Google λανσάρει το Gemma, το νέο AI μοντέλο!

Με την απόσυρση του Google Pay app, η εταιρεία σχεδιάσει να ενοποιήσει τις υπηρεσίες πληρωμής της υπό το Google Wallet, που είναι μια πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη πλατφόρμα. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές, να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα, καθώς και να διαχειρίζονται τις κάρτες τους σε μια ενιαία εφαρμογή.

Η Google θέλει να καταστήσει τις πληρωμές πιο απλές και γρήγορες, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές απευθείας από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά.

Πηγή: www.engadget.com