Το iOS 18 αναμένεται να περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές στο design του, ενώ μια ανανέωση του macOS ενδέχεται να καθυστερήσει κατά ένα ή δύο έτη, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Στο σημερινό ενημερωτικό δελτίο Power On, ο Mark Gurman ανέφερε ότι η Apple εργάζεται για αναβάθμιση του design του iOS από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με φήμες, θα ενσωμάτωνε στοιχεία, εμπνευσμένα από το visionOS. Ενώ ο Gurman συμφώνησε ότι το iOS θα μπορούσε να υιοθετήσει κάποια στοιχεία από το visionOS, δεν προβλέπει πλήρη αναδιαμόρφωση που να αντανακλά σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: iOS 18: Το μεγαλύτερο software update στην ιστορία του iPhone;

Παρόλο που διόρθωσε τη δήλωση “ήδη φέτος” σχετικά με τις αλλαγές στο design του iOS, ο Gurman ήταν πιο συνεπής για την ανασχεδίαση του iOS 18 σε μια έκδοση

Νοεμβρίου του ενημερωτικού του δελτίου, όπου αναφέρθηκε ότι η ανώτερη διοίκηση της Apple περιέγραψε το iOS 18 ως “φιλόδοξο και συναρπαστικό”, με “σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και designs”.

Σχετικά με το macOS, ο Gurman ανέφερε ότι η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται για αλλαγές στο σχεδιασμό του λειτουργικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο του το 2025 ή το 2026. Η τελευταία σημαντική αναβάθμιση του macOS Big Sur ήταν το 2020.

Η Apple πρόκειται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών WWDC τον Ιούνιο.

Πηγή: macrumors.com