Η συνεργασία μεταξύ McLaren Racing και Google σηματοδοτεί την πρωτοποριακή ένωση της τεχνολογίας και του αθλητισμού.

Η McLaren Racing ανακοίνωσε σήμερα τη διεύρυνση της συνεργασίας της με την Google, συνεχίζοντας ως Επίσημος Κύριος Συνεργάτης της Ομάδας Φόρμουλα 1 της McLaren και Επίσημος Συνεργάτης της Ομάδας NEOM McLaren Extreme E.

Η συνεργασία θα συνεχίσει να φέρνει τα καλύτερα προϊόντα και την τεχνολογία της Google στη McLaren Racing. Η McLaren θα χρησιμοποιήσει συσκευές Android με δυνατότητα 5G και τον περιηγητή Chrome σε όλες τις λειτουργίες της τόσο στην πίστα όσο και στο Κέντρο Τεχνολογίας McLaren για να βοηθήσει την ομάδα να λειτουργεί αποτελεσματικότερα και να ενισχύσει την απόδοσή της.

Δείτε επίσης: Xiaomi: Παρουσιάζει το πρώτο της αυτοκίνητο!

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν στο Grand Prix του Κατάρ, η McLaren κατέγραψε έναν παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου στάσης στα pits των 1,8 δευτερολέπτων. Αυτό το ορόσημο επιτεύχθηκε με την υποστήριξη κινητών τηλεφώνων Android, ταμπλετών και έξυπνων ρολογιών από το προσωπικό στα pits, τα οποία τους επέτρεψαν να αναλύσουν γρήγορα βίντεο προπόνησης και να μοιραστούν με ασφάλεια τα σχόλια στην ομάδα για τη βελτίωση της απόδοσης στη στάση των pits και για να εξοικονομήσουν χρόνο.

Η διεύρυνση θα δει μια αυξημένη παρουσία του Google Pixel. Επιπλέον, η McLaren Racing θα εκμεταλλευτεί τις τεχνολογίες AI της Google Cloud για να βοηθήσει στην οπτικοποίηση δεδομένων αγώνα και να παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε όλη την ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής αντίληψης μέσω του ραδιοφώνου. Οι ομάδες θα συνεργαστούν επίσης για να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουν τις διαδικασίες πιο αποτελεσματικές και να βελτιστοποιήσουν τους πόρους, συνεχίζοντας την εστίαση της συνεργασίας στην καινοτομία για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Δείτε ακόμα: Mercedes-Benz: Αλλάζει τα σχέδιά της σχετικά με τα EV οχήματα

Το λογότυπο του Google Chrome, του Android και του Pixel θα φιγουράρει στη McLaren MCL38, στις στολές του προσωπικού στα pits, στην εξοπλισμό της ομάδας και στις στολές των οδηγών της McLaren Formula 1, Lando Norris και Oscar Piastri. Το λογότυπο του Google Pixel θα συνεχίσει να εμφανίζεται στο αυτοκίνητο αγώνα του Extreme E και στις στολές των οδηγών του Extreme E, Cristina Gutiérrez και Mattias Ekström.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον χώρο επίδειξης της McLaren F1 στο περίπτερο Android της Google στο Mobile World Congress από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε τη συνεργασία μας με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στον κόσμο εν όψει της σεζόν του 2024 της F1. Χάρη στη διευρυμένη συνεργασία, θα συνεχίσουμε να επωφελούμαστε από τα προϊόντα της Google σε όλη την ομάδα και θα διασφαλίσουμε ότι η προσοχή μας παραμένει στην υψηλή απόδοση στην πίστα».

Δείτε επίσης: Τα Tesla Cybertruck άρχισαν να σκουριάζουν!

«Η McLaren εκτιμά βαθιά την καινοτομία, την απόδοση και την ενσωμάτωση – αξίες που απηχούν βαθιά στη Google. Με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των καλύτερων υπηρεσιών της Google, όπως οι πλατφόρμες της καινοτομίας μας, Android, Chrome, Google Cloud και Google Pixel, σε όλες τις ομάδες τους στο γραφείο και στην πίστα, πιστεύουμε ότι αυτά τα εργαλεία θα βοηθήσουν να φτάσει η απόδοση της McLaren σε νέα ύψη αυτή τη σεζόν σε κάθε επίπεδο του αγώνα».

Πηγή πληροφοριών: mclaren.com