Η κινεζική εταιρεία Oppo παρουσίασε ένα πρωτότυπο σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) με φωνητικό βοηθό – τα Oppo Air Glass 3, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι γίγαντες της τεχνολογικής βιομηχανίας προσπαθούν να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα τους για να ξεχωρίσουν.

Oppo Air Glass 3

Τα γυαλιά Air Glass 3 της Oppo πρέπει να συνδεθούν με ένα smartphone της Oppo. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα γυαλιά με αισθητήρες αφής στο πλάι του πλαισίου.

Δείτε επίσης: Τα ΑΙ γυαλιά Frame είναι μια προεπισκόπηση του Vision Pro

Η Oppo αναφέρει ότι τα τελευταία της γυαλιά AR είναι εξοπλισμένα με ένα φωνητικό βοηθό που τροφοδοτείται από το δικό της μοντέλο μεγάλης γλωσσικής μονάδας (LLM) που ονομάζεται AndesGPT.

Oppo Air Glass 3

Ο φωνητικός βοηθός είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμος μόνο στην Κίνα και είναι ικανός να πραγματοποιεί αναζητήσεις πληροφοριών και να διεξάγει συνομιλίες για να βοηθήσει τους χρήστες σε εργασίες όπως η προγραμματισμένη ταξιδιωτική διάταξη.

Δείτε ακόμα: Νέο UPDATE για τα Smart Γυαλιά Ray-Ban Meta

Οι εταιρείες ηλεκτρονικών συσκευών μιλούν φέτος για τον τρόπο με τον οποίο οι χαρακτηριστικά AI έχουν ενσωματωθεί στα προϊόντα τους με την έκρηξη στη δημοτικότητα και την υπερβολική διαφήμιση της τεχνολογίας.

Oppo Air Glass 3

Η Oppo προσπαθεί να επιδείξει την τεχνολογική της εμπειρία σε έναν τομέα που πιστεύει ότι μπορεί να γίνει μεγάλος στο μέλλον. Η εταιρεία πιστεύει ότι τα γυαλιά είναι ένα “κατάλληλο μέσο μεταφοράς για την τεχνητή νοημοσύνη λόγω των χαρακτηριστικών του όπως οι οπτικές και φωνητικές αλληλεπιδράσεις, για να γίνουν τελικά οι καλύτεροι συντροφιά των smartphones σε περισσότερα σενάρια”.

Καθώς τα γυαλιά είναι ακόμα ένα πρωτότυπο, δεν είναι σαφές εάν η Oppo σκοπεύει να τα εμπορευματοποιήσει. Η προηγούμενη έκδοση Air Glass 2 της Oppo δεν πωλήθηκε στο κοινό.

Η Oppo επιχειρεί να δείξει τις δυνατότητές της σε έναν τομέα που πιστεύει ότι μπορεί να απογειωθεί στο μέλλον. Η εταιρεία έχει προβλέψει ότι το 2023 θα είχε μόλις 500.000 αποστολές headset AR επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά πιστεύει ότι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί σε 6,8 εκατομμύρια το 2027.

Πηγή: cnbc