Ποια είναι η τέλεια λύση για το υπερβολικό μέγεθος των αυτοκινήτων και των SUV; Φυσικά, το μίνι αυτοκίνητο Microlino Lite. Η ελβετική εταιρεία Micro μόλις αποκάλυψε μια παραγωγική έκδοση του Microlino Lite – μια ακόμα μικρότερη έκδοση του Microlino microcar της – αυτή την εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Δεν θα πηγαίνει πιο γρήγορα από 45 χλμ/ώρα, αλλά αποτελεί την καλύτερη λύση για να εγκαταλείψετε εντελώς τα αυτοκίνητα και μπορεί να έρθει και στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Apple Car: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple έρχεται το 2028

Οποιοσδήποτε με άδεια μοτοσικλέτας από την ηλικία των 14 ετών σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να το αποκτήσει.

Επιπλέον, είναι σχετικά φθηνό. Το μοντέλο εισόδου ξεκινά από περίπου €156 ή $169 τον μήνα για μίσθωση, ή με αρχική τιμή €17.999. Με αυτό, θα απολαύσετε ένα design εμπνευσμένο απευθείας από τον κλασικό μικρό ευρωπαϊκό μίνι-αυτοκινητάκι του 1950, BMW Isetta. Οι προπαραγγελίες είναι διαθέσιμες τώρα με παράδοση που ξεκινά στις αρχές του καλοκαιριού αυτού του έτους. Το μίνι αυτοκίνητο Microlino Lite διατίθεται σε δύο χρώματα, στο Venice Blue και Berline Anthracite, με το ηλεκτρικό όχημα να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Microlino στο Τορίνο της Ιταλίας.

Δείτε ακόμα: Ford Mustang GT3: Το ‘πειραματόζωο’ για το επερχόμενο GTD

Μπορεί αυτό να φαίνεται λίγο γελοίο σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, αλλά οι Ευρωπαίοι είναι σίγουρα πιο άνετοι με την έννοια του μικρο-αυτοκινήτου, και αυτό είναι φυσικά ένας από τους λόγους που γίνεται η πρώτη εκκίνηση εκεί. Ωστόσο, ο συνιδρυτής και CMO της Micro, Merlin Ouboter

, δήλωσε στο The Verge ότι το μίνι αυτοκίνητο Microlino Lite είναι επιλέξιμο για εγγραφή στις ΗΠΑ ως Neighborhood Electric Vehicles (NEV). Η εταιρεία ελπίζει να έχει τα Microlinos στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του έτους.

Η νέα έκδοση Lite έχει παρόμοιο design με το μεγαλύτερο αδελφάκι της και έχει μήκος 2,5μ , πλάτος 1,47μ και ύψος 1,5μ. Το βάρος του είναι ελαφρύ, μόλις 600 κιλά, ενώ η μέγιστη ισχύς του είναι μόλις 6kW (9kW κορύφωση), κατατάσσοντάς το ως οχήματα L6e, που σημαίνει ότι χρειάζεστε μόνο άδεια ΑΜ μοτοποδηλάτου για να το οδηγήσετε στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Samsung και Hyundai θα φέρουν την πλατφόρμα SmartThings στα αυτοκίνητα

Το μίνι αυτοκίνητο Microlino Lite θα διαθέτει μπαταρία 5,5 kWh που θα καλύψει απόσταση 100 χλμ πριν χρειαστεί φόρτιση – ένα μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών 11kWh θα σας μεταφέρει σε απόσταση 177 χλμ. Το πακέτο 5,5 kWh μπορεί να φορτιστεί από 0 έως 80 τοις εκατό περίπου σε δύο ώρες με ένα φορτιστή Type 2 ισχύος 2,2 kW, ενώ η μπαταρία 11kWh απαιτεί περίπου τέσσερις ώρες.

Πηγή: electrek