Η Nintendo έχει πάντα μια εξαιρετικά δυναμική στάση ενάντια στην πειρατεία βιντεοπαιχνιδιών και τώρα ασκεί νομικές ενέργειες εναντίον των δημιουργών του Switch emulator (εξομοιωτή) Yuzu για παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε επίσης: Nintendo: Μείωση των μετοχών μετά την ανακοίνωση της αναβολής κυκλοφορίας του νέου Switch

Λίγα λόγια για τον εξομοιωτή Yuzu:

Στην πληροφορική, ένας emulator (εξομοιωτής) είναι το hardware ή το software που επιτρέπει σε ένα σύστημα υπολογιστή να συμπεριφέρεται όπως ένα άλλο σύστημα υπολογιστή.

Το Yuzu emulator είναι ένας δωρεάν και ανοικτού κώδικα εξομοιωτής του Nintendo Switch, που αναπτύσσεται σε C++. Το Yuzu ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη στις 14 Ιανουαρίου 2018, 10 μήνες μετά την κυκλοφορία του Nintendo Switch.

Ο εξομοιωτής δημιουργήθηκε από τους προγραμματιστές του εξομοιωτή Nintendo 3DS Citra, με σημαντικό κώδικα να κοινοποιείται μεταξύ των έργων. Αρχικά, το Yuzu υποστήριζε μόνο δοκιμαστικά προγράμματα και homebrew.

Παράδειγμα χρήσης του emulator με το Pokemon Sword And Shield στο PC

Όπως τονίζει ο Stephen Totilo του Game File, η ιαπωνική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών γνωστή για επιτυχίες όπως το Super Mario και το Zelda κατηγορεί τους δημιουργούς του Yuzu για “παράνομη” παράκαμψη της κρυπτογράφησης λογισμικού της Nintendo και διευκόλυνση της πειρατείας. Η ομάδα Yuzu φαίνεται να είχε πρόσβαση σε παιχνίδια του Switch από μια χακαρισμένη μονάδα και έκανε αντίγραφα παιχνιδιών, το οποίο η Nintendo πιστεύει ότι αποτελεί παραβίαση της DMCA και πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε ακόμα: Nintendo Switch 2: Συμβατότητα και Βελτιωμένα Παιχνίδια

Η εταιρεία εκδότης και προγραμματιστής χρησιμοποίησε επίσης την περυσινή κυκλοφορία του Zelda: Tears of the Kingdom ως παράδειγμα ζημιάς – σημειώνοντας ότι ένα εκατομμύριο αντίγραφα του παιχνιδιού κατέβηκαν πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, με την υποστήριξη για το Patreon του Yuzu να διπλασιάζεται κατά την ίδια περίοδο. Η Nintendo τώρα θέλει τον εξομοιωτή (emulator) να κλείσει.

Παρακάτω η δημοσίευση του Stephen Totilo στο X (πρώην Twitter) όσο αφορά την πλήρη αγωγή της Nintendo στην Yuzu:

Πηγή: nintendolife, wikipedia