Η αστυνομία κλήθηκε στην εκδήλωση του “Willy Wonka Chocolate Experience” στη Γλασκώβη της Σκωτίας, καθώς τα παιδιά ξεκίνησαν να κλαίνε, όταν διαπίστωσαν ότι αυτό που υποσχόταν το AI στην ταινία, ήταν στην πραγματικότητα ψέμα.

Ο οργανισμός House of Illuminati, που διοργάνωσε την εκδήλωση, φέρεται να χρεώνει μέχρι 35 λίρες (περίπου 42 ευρώ) το εισιτήριο για ένα απόγευμα δραστηριοτήτων εμπνευσμένων από την “επανεκκίνηση” του “Wonka” με τον Timothée Chalamet – τον πρωταγωνιστή Wonka -. Η εκδήλωση υποτίθεται ότι θα περιλάμβανε δάση γεμάτα γλειφιτζούρια, καταρράκτες με ζελέ, ιπτάμενα άλογα, γιγάντια μανιτάρια και άλλες φανταστικές σκηνές, όπου “τα όνειρα σοκολάτας γίνονται πραγματικότητα”.

Όταν εκατοντάδες οικογένειες έφτασαν στο σημείο, βρέθηκαν μπροστά σε ένα ερειπωμένο εργοστάσιο με βρώμικα παράθυρα και ακάλυπτα συστήματα κλιματισμού. Τα πλαστικά γλυκά και άλλα αναλώσιμα, ήταν σκόρπια πάνω σε γυμνά τσιμεντένια πατώματα.

Απογοητευμένες οικογένειες ανέφεραν ότι οι ιδιότροποι Oompa Loompas αποδείχθηκε ότι ήταν εν τέλει ηθοποιοί που απήγγειλαν μανιωδώς σενάρια τη νύχτα πριν την εκδήλωση. Οι ηθοποιοί φέρεται ότι ανέφεραν στα social media ότι τους ζητήθηκε να αυτοσχεδιάσουν με σκηνικά που δεν υπήρχαν καν όταν έφτασαν.

Διαβάστε επίσης: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνει τον ιατρικό τομέα;

Ο πελάτης Stuart Sinclair, ανέφερε στο Facebook πως μια εκδήλωση που αναμενόταν να προσφέρει μία ώρα ψυχαγωγίας και τελικά κράτησε μόλις δύο λεπτά, είχε ως κυρίαρχο στοιχείο τις διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων.

Ο Sinclair αναφέρθηκε ότι χρειάστηκε δύο ώρες για να φθάσει στην εκδήλωση με τους δύο γιους και την τετράχρονη κόρη του. “Η εμπειρία ήταν σαν την ανακάλυψη του Willy Wonka με ρυάκια σοκολάτας και μια υπέροχη μέρα για τα παιδιά”, σημείωσε. “Δε θα συνιστούσα αυτή την εταιρεία ποτέ.” Ο Sinclair ανέφερε την εμπειρία ως μια “πλήρη απάτη“. Το House of Illuminati δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Gizmodo για σχόλια.

Το House of Illuminati προσέφερε πλήρεις επιστροφές χρημάτων σε 850 πελάτες και ακύρωσε την εκδήλωση μόλις μια μέρα μετά.

Πηγή: gizmodo.com