Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο από την ανακοίνωση, το Google Maps επιτέλους προσθέτει glanceable οδηγίες που είναι διαθέσιμες στα Android και iOS.

Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν turn-by-turn οδηγίες, καθώς και ζωντανή εκτιμώμενη ώρα άφιξης (ETA) απευθείας από την οθόνη κλειδώματος της συσκευής τους – πληροφορίες που προηγουμένως ήταν ορατές μόνο όταν ένα τηλέφωνο ήταν ξεκλείδωτο.

Οι οδηγίες εμφανίζονται στην οθόνη επισκόπησης διαδρομής της εφαρμογής μετά την εκκίνηση τους, πριν οι χρήστες πατήσουν το κουμπί “Έναρξη”. Το Google Maps προβάλλει οδηγίες, εκτιμώμενη ώρα άφιξης (ETA), και ενημερώνουν τη διαδρομή, αν ο χρήστης ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή, όπως φαίνεται στο παρακάτω GIF.

Διαβάστε επίσης: Μοιραστείτε ζωντανά την τοποθεσία σας μέσω του Google Maps

Αν και οι glanceable οδηγίες είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή, μπορούν να ενεργοποιηθούν στις κύριες ρυθμίσεις της εφαρμογής, στην κατηγορία Πλοήγηση. Στις δοκιμές μας στο iPhone, η ρύθμιση εμφανίστηκε μόνο μετά την αλλαγή λογαριασμών Google, υποδεικνύοντας ότι η λειτουργία εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη. Ωστόσο, ακόμη δεν διαπιστώνουμε υποστήριξη για τις Live Δραστηριότητες στο iOS, παρά την υπόσχεση που είχε δοθεί πριν από έναν χρόνο.

Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά οδηγίες τον περασμένο Φεβρουάριο και τον Ιούνιο αναφέρθηκε ότι η λειτουργία κυκλοφόρησε αυτό τον μήνα για οδηγίες πεζοπορίας, ποδηλασίας και οδήγησης σε Android και iOS. Συμπεριλαμβάνεται η συμβατότητα με τις Live Activities στο iOS 16.1.

Με βάση τα πρόσφατα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν από το MacRumors για μια παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής, το Google Maps εξακολουθεί να εργάζεται προκειμένου να ενσωματώσει υποστήριξη για Live Activities στο iPhone. Ωστόσο, πότε θα γίνει αυτό πραγματικότητα παραμένει αβέβαιο.

Πηγή: macrumors.com