Καταχωρητές domain χρησιμοποιούν πλέον εργαλεία που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αποκλείουν domain names που έχουν ομοιότητες στην ορθογραφία ή που με άλλο τρόπο παραβιάζουν την επωνυμία τους.

Μια καινοτόμος λύση, το GlobalBlock, υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον κλάδο που παλιότερα είχε εδραιωθεί σε επιχειρήσεις που διεκδικούσαν παρόμοιους τομείς πριν από τους υπολοίπους.

Διαβάστε επίσης: SubdoMailing: Νέα spam καμπάνια χρησιμοποιεί παραβιασμένα domains εταιρειών

Μια επιχείρηση μπορεί να επιδιώκει αυτό για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του να αποτρέψει άλλους από το να υιοθετήσουν παρόμοιες ονομασίες. Επίσης, μπορεί να επιδιώκει τη μείωση της εξάπλωσης ανεπιθύμητου κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να φαίνεται σχετικό (αλλά δεν είναι) με την επιχείρηση.

Μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος είναι οι επιθέσεις homograph, κατά τις οποίες ένας κακόβουλος παράγοντας μπορεί να αντικαταστήσει το γράμμα “l” με το κεφαλαίο “i” προκειμένου να προσποιηθεί ότι είναι μια συγκεκριμένη επωνυμία, με σκοπό να διαδώσει κακόβουλο λογισμικό ή να εκτελέσει άλλες επιβλαβείς ενέργειες.

Το GlobalBlock+ καλύπτει τόσο καταχωρημένα όσο και μη καταχωρημένα εμπορικά σήματα, γεωγραφικούς δείκτες, σήματα που προστατεύονται από νόμους ή συνθήκες, ονόματα εταιρειών ακόμη και ονόματα διάσημων προσώπων.

Οι χρήστες θα πρέπει να αναλάβουν την επιβάρυνση του κόστους για το συγκεκριμένο προνόμιο, καθώς, όπως συμβαίνει με κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν, η τιμή μπορεί να είναι αρκετά υψηλή. Οι τιμές κυμαίνονται από 5.999 $ έως 8.999 $ ετησίως, κάνοντας την απόκτησή του μια σημαντική επένδυση για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ενισχύσουν την ψηφιακή τους παρουσία και την επωνυμία τους.

Ωστόσο, αυτό το κόστος μπορεί να ανακτηθεί γρήγορα με την εξοικονόμηση χρόνου προσωπικού. Οι καταχωρητές domain μπορούν επίσης να προστατεύσουν μια επιχείρηση από περισσότερα από όσα μπορεί να αντιμετωπίσει χωρίς βοήθεια, ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια.

Δείτε περισσότερα: Όλες οι λεπτομέρειες για τα domain-specific γλωσσικά μοντέλα!

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι έχουν αρχίσει να εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την κατάργηση domain που είναι δυνητικά νόμιμοι και που επηρεάζουν άτομα και επιχειρήσεις.

Όπως πάντα, σε κάθε ιστορία υπάρχουν δύο πλευρές, αλλά αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που οι επιχειρήσεις μπορούν να ακολουθήσουν για την προστασία της παρουσίας τους στο διαδίκτυο.

Πηγή: techradar.com