Η Brave Software ανακοινώνει έναν νέο AI Assistant για την Android έκδοση του browser, που λέγεται “Leo” και δίνει έμφαση στο απόρρητο. Η νέα δυνατότητα θα γίνει διαθέσιμη στους χρήστες μέσω της τελευταίας έκδοσης 1.63.

Ο ψηφιακός βοηθός Leo μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα, όπως σύνοψη ιστοσελίδων ή βίντεο, απάντηση σε ερωτήσεις για συγκεκριμένο περιεχόμενο, δημιουργία γραπτού περιεχομένου, μετάφραση σελίδων, σύνταξη κώδικα και απομαγνητοφώνηση από βίντεο ή ηχητικά κλιπ.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον AI Assistant πατώντας στο “star” button όταν είναι διαθέσιμες οι λειτουργίες AI. Για συνομιλία στη σελίδα, πατήστε το μενού επιλογών “⋮” και επιλέξτε “Leo” για να ξεκινήσετε.

Δείτε επίσης: GitHub Copilot Enterprise: Νέος AI Assistant προγραμματισμού

Η Brave προσφέρει δύο επίπεδα: ένα δωρεάν και ένα premium που κοστίζει 14,99 $/μήνα.

Η Brave λέει ότι ο AI Assistant Leo στο Android ξεχωρίζει από άλλα αντίστοιχα εργαλεία, καθώς παρέχει υψηλής ποιότητας απαντήσεις με λιγότερα σφάλματα. Αυτό οφείλεται στην αξιοποίηση αρκετών εξελιγμένων large-language models (LLM) όπως το Mixtral 8x7B, το Claude Instant και το Llama 2 13B.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες εταιρείες εισάγουν AI εργαλεία στις mobile συσκευές για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών.

Ωστόσο, πολλοί ανησυχούν για το απόρρητο των δεδομένων τους, καθώς αυτά τα εργαλεία συχνά λειτουργούν στο παρασκήνιο, παρακολουθώντας όλες τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με περιεχόμενο και υπηρεσίες.

Η Brave λέει ότι ο AI Assistant Leo βασίζεται στην προστασία του απορρήτου των χρηστών, συνδυάζοντας τη δύναμη των εργαλείων AI.

Δείτε επίσης: Duolingo: Προσελκύει χρήστες έπειτα από την προσθήκη AI

Για να διασφαλίσει το απόρρητο, η εταιρεία έχει λάβει τα εξής μέτρα:

  • Οι χρήστες δεν χρειάζεται να συνδεθούν σε λογαριασμό Brave για να χρησιμοποιήσουν τον Leo (δωρεάν επίπεδο), επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προφίλ.
  • Ο Leo δεν καταγράφει συνομιλίες με χρήστες ούτε τις χρησιμοποιεί για εκπαίδευση/βελτιστοποίηση μοντέλων.
  • Όλα τα αιτήματα χρηστών αποστέλλονται μέσω anonymization server, ώστε να μην γίνεται σύνδεση user IDs και requests.
  • Δεν συλλέγονται ούτε αποθηκεύονται αναγνωριστικά χρήστη, όπως διευθύνσεις IP.
  • Οι απαντήσεις του Leo διαγράφονται από τους διακομιστές του Brave.
  • Οι χρήστες του Leo Premium που πρέπει να εγγραφούν, λαμβάνουν anonymous tokens που επικυρώνουν την κατάσταση του λογαριασμού τους. Δεν γίνεται σύνδεση με τα στοιχεία πληρωμής τους.

Ο AI Assistant Leo θα παρουσιαστεί στους χρήστες της Android έκδοσης του Brave, στην έκδοση 1.63. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα θα γίνει σταδιακά. Οπότε όσοι έχουν ενημερώσει τον browser στην τελευταία έκδοση μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να δουν τη νέα δυνατότητα.

Ο Brave Leo για iOS (iPhone) θα είναι διαθέσιμος τις επόμενες εβδομάδες.

Η ανταπόκριση της κοινότητας των χρηστών στον AI Assistant του Brave Browser αναμένεται να είναι θετική. Οι χρήστες εκτιμούν την ενίσχυση της ιδιωτικότητας που προσφέρει ο Brave Browser και παράλληλα ο AI Assistant θα θεωρηθεί σίγουρα σημαντική προσθήκη.

Δείτε επίσης: Η πλατφόρμα Inkitt χρησιμοποιεί AI για να δημιουργήσει bestsellers

Ο AI Assistant  υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης και περιήγησης χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που οι προσωπικές πληροφορίες είναι συχνά εκτεθειμένες σε κινδύνους.

Ωστόσο, σίγουρα θα υπάρχουν και χρήστες που θα εκφράσουν ανησυχίες για την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα του AI Assistant.

Γενικά, εκτιμούμε την προσπάθεια του Brave Browser να προσφέρει μια πιο ιδιωτική και εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις μελλοντικές βελτιώσεις του AI Assistant.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com