Η εξέλιξη των Windows 11 προς περισσότερη προσβασιμότητα και παραγωγικότητα φαίνεται υποσχόμενη και καινοτόμα.

Η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά βελτιώσεων στις ενσωματωμένες λειτουργίες αναγνώρισης φωνής “Voice Access” και αναγνώστη οθόνης “Narrator” ως μέρος της επόμενης προεπισκόπησης των εκδόσεων Windows 11, εκδόσεις 23H2 και 22H2.

Ανακοινώθηκε σε ένα νέο άρθρο ιστολογίου της εταιρείας, η λειτουργία “Voice Access”, ανεκτίμητη για εκείνους με αναπηρίες, τώρα υποστηρίζει επιπλέον γλώσσες, προσαρμοσμένες συντομεύσεις φωνής και επιπλέον οθόνες – κάνοντας την αλλαγή πιο εύκολη από ποτέ.

Δείτε επίσης: Η Dell υπόσχεται: Κάθε PC θα είναι ένα AI PC

Ο “Narrator” τώρα επιτρέπει την προεπισκόπηση φωνών, ενώ η Microsoft υποστηρίζει ότι η ανίχνευση κειμένου και γραφής σε εικόνες έχει βελτιωθεί. Σε μια πιο εκτενή ανασκόπηση της ενημέρωσης από τον Yusuf Mehdi, Αντιπρόεδρο Εκτελεστικό και Αρχηγό Μάρκετινγκ Καταναλωτών της Microsoft, υποστηρίζεται η γρήγορη εκκίνηση αυτών των εργαλείων προσβασιμότητας μέσω της Copilot. Οι ομάδες IT που θέλουν να ενεργοποιήσουν τις νέες λειτουργίες για τον οργανισμό τους συνιστούν να ενεργοποιήσουν προαιρετικές ενημερώσεις μέσω πολιτικής.

Η δυνατότητα γρήγορης εκκίνησης ζωντανών λεζάντων, Narrator, Voice Access και άλλων εργαλείων προσβασιμότητας που έχουν ενσωματωθεί στα Windows από την αρχή του χρόνου μέσω της Copilot ακούγεται αρκετά βολική και, τολμώ να πω, συμπεριληπτική.

Δείτε ακόμα: Πώς να διαγράψετε το Clipboard history στα Windows 10;

Οι προσαρμοσμένες συντομεύσεις φωνής ωφελούν όλους όσους είναι στη δουλειά της εκτέλεσης καθηκόντων, επειδή μπορούν να μετατρέψουν ακριβείς εργασίες, όπως αντιγραφή και επικόλληση κειμένου, σε φράση, αλλά αυτό είναι επίσης μια σχοινοβασία για πολλούς που αγωνίζονται με την ομιλία.

Η πλοήγηση σε πολλές οθόνες ήταν πάντα μια νέκρα για χρήστες με χαμηλή όραση, και η μετακίνηση αρχείων, εφαρμογών και παραθύρων ήταν πάντα εφιάλτης για χρήστες με χαμηλή δεινότητα, με τέτοιο τρόπο που βρίσκω παράξενο που η ενεργοποίηση φωνητικών εντολών σε διαφορετικές οθόνες δεν εφαρμόστηκε νωρίτερα. Ωστόσο, τώρα υπάρχει και θα βοηθήσει.

Δείτε επίσης: Η Microsoft δεν διόρθωσε τελικά το πρόβλημα σύνδεσης στο Windows metadata server

Αυτά δεν είναι όλα όσα αποκάλυψε η Microsoft σήμερα – αποκάλυψε επίσης ότι το Windows Autopatch γίνεται η “ενοποιημένη” λύση διαχείρισης ενημερώσεων για επιχειρήσεις, και οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου Android ως webcam τώρα, μια λειτουργία που είναι τόσο πολύ καθυστερημένη που όλοι όσοι ξαφνικά χρειάστηκαν μια webcam για απομακρυσμένη εργασία όταν έγινε η πανδημία του Covid-19 απλά αγόρασαν μια.

Έτσι, αντί γι’ αυτό, είναι αυτές οι βελτιώσεις ποιότητας ζωής που τράβηξαν την προσοχή μου. Η προσαρμοσμένη προεπιλογή παραθύρων των Windows ανά εφαρμογή δεν είναι ενθουσιώδης κατά πρώτη ματιά, αλλά ως ένας από αυτούς τους χρήστες με χαμηλή δεινότητα που υπάρχουν τώρα, και βρίσκει αυτήν την ενσωματωμένη λειτουργία τον άτυπο εχθρό της ύπαρξής τους, νομίζω ότι είναι καλό.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com