Η απόφαση της Rockstar για επιστροφή στο γραφείο προκαλεί συζητήσεις στον χώρο της ανάπτυξης λογισμικού, ειδικά με τον ερχομό του GTA 6.

Η εταιρεία ανάπτυξης GTA 6, Rockstar Games, φημολογείται ότι λήγει την υβριδική εργασία και απαιτεί από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν πλήρους χρόνου στο γραφείο, με σκοπό να βρίσκεται “στην καλύτερη θέση για να παραδώσει το επόμενο Grand Theft Auto στο επίπεδο ποιότητας και λάμψης που ξέρουμε ότι απαιτεί, μαζί με ένα πλάνο εκδόσεων που αντιστοιχεί στην κλίμακα και το φιλόδοξο του παιχνιδιού.” Αυτό υποτίθεται ότι προέρχεται από ένα email προς το προσωπικό που έστειλε η επικεφαλής της εκδοτικής δραστηριότητας Jenn Kolbe.

Η αναφορά προέρχεται από το Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο πολλοί υπάλληλοι της Rockstar δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόφαση. Κάποιοι υπάλληλοι της Rockstar έχουν στη συνέχεια αναρτήσει tweet για τα νέα με λιγότερο ενθουσιασμό.

Δείτε επίσης: Η Sony Ακυρώνει το Παιχνίδι Twisted Metal

Η Kolbe φημολογείται ότι δικαιολόγησε την κίνηση ως μέτρο ασφαλείας, ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν “πρακτικά οφέλη” από την απασχόληση από κοντά. Η Rockstar έχει λόγους να ανησυχεί για την ασφάλεια. Το GTA 6 έχει είναι αντικείμενο συχνών διαρροών – βίντεο μιας αναπτυξιακής έκδοσης εμφανίστηκε online τον Σεπτέμβριο του 2022, και το πρώτο τρέιλερ του GTA 6 της Rockstar έγινε “κλεψιά” και προβλήθηκε με μια μεγάλη βρώμικη διαφήμιση Bitcoin την προηγούμενη ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να τρέξει.

Η κατάληξη της απομακρυσμένης εργασίας για λόγους παραγωγικότητας είναι περισσότερο αμφισβητήσιμη. Ενώ η κατάσταση ποικίλλει ανάμεσα στα άτομα και στους χώρους εργασίας, υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η απομακρυσμένη ή η υβριδική εργασία κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς, ενώ κάνει επίσης τις θέσεις εργασίας πιο προσβάσιμες για άτομα με αναπηρίες.

Δείτε ακόμα: Η Nintendo κάνει αγωγή κατά του Switch emulator Yuzu

Το σχέδιο της Rockstar να τερματίσει την υβριδική εργασία αφήνει τους υπαλλήλους που χρειάζονται ή προτιμούν να εργαστούν απομακρυσμένα σε δύσκολη θέση. Όταν η Activision δοκίμασε το ίδιο πράγμα με το προσωπικό QA την περασμένη χρονιά, ο ABK Workers Alliance το χαρακτήρισε “μαλακή απόλυση” για οποιονδήποτε δεν μπορεί να επιστρέψει στο γραφείο. Υπάρχει επίσης η επιχειρηματική άποψη ότι οι διευθυντές θέλουν το προσωπικό στον τόπο εργασίας απλώς επειδή τους κάνει πιο εύκολο να τους εκμεταλλευτούν – η Rockstar έχει ιστορικό υπερβολικής εργασίας σε έργα, αν και έχει κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια για να αποφύγει αυτό.

Όσον αφορά το GTA 6, θα κυκλοφορήσει το 2025, και η αναφορά του Bloomberg υποδηλώνει ότι το παιχνίδι βρίσκεται, πράγματι, στα τελικά στάδια ανάπτυξης. Συνεχίζονται οι εικασίες σχετικά με την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του GTA 6 (στις κονσόλες, αυτό είναι). Ο Yves Guillemot της Ubisoft είναι της γνώμης ότι θα κυκλοφορήσει μετά τον Απρίλιο του 2025.

Πηγή πληροφοριών: rockpapershotgun.com