Τα crypto είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και οι κυβερνοεγκληματίες εξελίσσουν τις τακτικές τους για να εκμεταλλευτούν κενά ασφαλείας και να κλέψουν όσα περισσότερα κρυπτονομίσματα μπορούν. Σύμφωνα με την Peck Shield Alert, hackers κατάφεραν να κλέψουν crypto αξίας περίπου 105 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Τον περασμένο μήνα, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 στοχευμένες επιθέσεις, που οδήγησαν στην κλοπή περίπου 104,73 εκατομμυρίων δολαρίων (από διάφορες πηγές). Ο αριθμός των επιθέσεων και των απωλειών μπορεί να είναι και μεγαλύτερος. Οι επιθέσεις αυτές καταδεικνύουν την ανάγκη για ενισχυμένους αμυντικούς μηχανισμούς και στρατηγικές για την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Δείτε επίσης: Το νέο Migo malware στοχεύει Redis servers για cryptomining

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις προόδου στην καταπολέμηση αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων. Οι προσπάθειες για τον μετριασμό των απωλειών από crypto scams είχαν κάποια επιτυχία, αφού ένα ποσοστό των κλεμμένων κεφαλαίων κατάφερε να ανακτηθεί.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλεμμένα κεφάλαια από απάτες crypto μειώθηκαν κατά 42% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η κλοπή ή γενικά η παράνομη απόκτηση crypto από hackers, έχει σοβαρές συνέπειες.

Δείτε επίσης: Οι hackers στρέφονται σε centralized exchanges για επιθέσεις crypto

Αρχικά, αυξάνεται η ανησυχία για την ασφάλεια και την αξιοπιστία των crypto. Πολλοί επενδυτές και χρήστες πιστεύουν ότι δεν μπορούν να προστατεύσουν τα χρήματά τους από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Έπειτα, τέτοιου είδους κλοπές μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ρύθμιση και εποπτεία από τις κυβερνητικές αρχές. Πολλές χώρες μπορεί να αναθεωρήσουν τους κανονισμούς τους σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την πρόληψη της παράνομης δραστηριότητας και της απάτης.

Δείτε επίσης: NoaBot: Το νέο botnet στοχεύει SSH Servers για crypto mining

Τέλος, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα crypto δοκιμάζεται. Πολλοί άνθρωποι που έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα μπορεί να νιώθουν αβέβαιοι για το μέλλον τους στον τομέα, ενώ άλλοι μπορεί να αποφασίσουν να αποσυρθούν εντελώς.

Πηγή: coingape.com