Παρά το κρύο του Χειμώνα, ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή στις ακραίες θερμοκρασίες από τα πετρελαιοκίνητα.

Δείτε επίσης: Ελβετία: Αποσύρει τις φοροαπαλλαγές για ηλεκτρικά οχήματα

Μεγάλη φασαρία δημιουργήθηκε αυτό το χειμώνα όταν μερικοί ιδιοκτήτες Tesla στο Σικάγο αντιμετώπισαν δυσκολίες με τη φόρτιση λόγω κρύου- αλλά αυτή δεν ήταν η εμπειρία για την πλειονότητα των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων. Στην Περιφέρεια Δυτικού Γκραντ του Κολοράντο, τα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία δεν επέδειξαν την ίδια απόδοση όσο τα πετρελαιοκίνητα αντίστοιχά τους. Παρουσίασαν καλύτερη απόδοση.

Η πόλη του Kremmling στο Κολοράντο είναι μία από τις πιο κρύες πόλεις στη χώρα, όπου το υψηλό υψόμετρο και οι βόρειοι άνεμοι κάνουν τις πρωινές θερμοκρασίες του χειμώνα στους 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Και είναι ακριβώς σε αυτές τις υπερ-ψυχρές θερμοκρασίες που το ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο της σχολικής περιφέρειας (το οποίο έχουν από το 2020) διαπρέπει πραγματικά.

Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι αυτά τα λεωφορεία αποδίδουν εξαιρετικά καλά σε κρύο καιρό, με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας,” δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), Casey Becker.

Δείτε ακόμα: Η GreenPower κυκλοφορεί τα πρώτα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία στη Δυτική Βιρτζίνια

Δεν είναι παράξενο που το σχολικό διαμέρισμα του Kremmling είναι ικανοποιημένο με την απόδοση του ηλεκτρικού λεωφορείου του. Αν και είναι αλήθεια ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μειωμένη αυτονομία σε ακραίες καιρικές συνθήκες, το ίδιο ισχύει και για τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα. Και, στην περίπτωση του πετρελαίου, τα οχήματα ενδέχεται να μην ξεκινήσουν καθόλου στον παγωμένο χειμώνα του Κολοράντο.

Ο δημοσιογράφος του τοπικού καναλιού NBC, 9News, Matt Renoux, πρόσφατα έκανε μια αναφορά στην επιτυχία του προγράμματος ηλεκτρικών λεωφορείων.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της σχολικής περιοχής χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από χορηγίες της EPA, μαζί με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κολοράντο (CDPHE). Η Becker προσθέτει ότι συνολικά 49 ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία θα κατευθυνθούν σε εννέα Σχολικές Περιφέρειες του Κολοράντο τους επόμενους μήνες, με δύο ακόμα να είναι προορισμένα για το Kremmling.

Δείτε επίσης: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αντικαθιστούν τα εταιρικά αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως τα ηλεκτρικά λεωφορεία, συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος με διάφορους τρόπους. Δεν εκπέμπουν αέρια του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, που είναι ο κύριος υπαίτιος για την κλιματική αλλαγή. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα που καταναλώνουν βενζίνη ή πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια για να ταξιδέψουν την ίδια απόσταση, μειώνοντας έτσι την συνολική ενεργειακή κατανάλωση. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Αυτό μειώνει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και συμβάλλει στην προώθηση της αειφόρου ενέργειας.

Πηγή: electrek