Στον τομέα της ασφάλειας των smartphone, το Face Unlock έχει αποκτήσει δημοτικότητα ως ένα βολικό και ασφαλές μέσο πρόσβασης στις συσκευές Android. Χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα, αυτή η τεχνολογία ανιχνεύει και αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, παρέχοντας στους χρήστες μια εναλλακτική λύση στους παραδοσιακούς κωδικούς PIN, μοτίβων ή κωδικών πρόσβασης. Αν σας ενδιαφέρει η ενίσχυση της ασφάλειας του τηλεφώνου σας, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να εγκαταστήσετε το Face Unlock στη συσκευή Android σας.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Google Pixel

  • Βήμα 1: Εντοπισμός των ρυθμίσεων

Άνοιξε την εφαρμογή ‘Ρυθμίσεις‘ στο κινητό Android. Συνήθως, αυτό συμβολίζεται από ένα εικονίδιο που μοιάζει με γρανάζι και μπορεί να βρίσκεται είτε στο συρτάρι των εφαρμογών σας είτε απευθείας στην αρχική οθόνη σας.

  • Βήμα 2: Μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια

Κύλισε προς τα κάτω και κάνε κλικ στην επιλογή “Ασφάλεια“. Ανάλογα με τη συσκευή σας, αυτό μπορεί να αναφέρεται ως “Ασφάλεια & οθόνη κλειδώματος” ή “Ασφάλεια & ιδιωτικότητα.” Η ακριβής διατύπωση μπορεί να ποικίλει.

Δείτε ακόμα: HyperOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi
  • Βήμα 3: Βρείτε το Face Unlock

Αναζητήστε την επιλογή ‘Face Unlock’ ή ‘Αναγνώριση Προσώπου’ μέσα στις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Android σας. Μπορεί να βρίσκεται σε ένα υπομενού όπως ‘Ρυθμίσεις για Προχωρημένους‘ ή ‘Βιομετρικά στοιχεία.’

  • Βήμα 4: Εγγράψτε το πρόσωπό σας

Κάντε κλικ στην επιλογή Face Unlock και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Πιθανόν να χρειαστεί να εισάγετε τον κωδικό PIN της οθόνης ή τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνεχίσετε. Επιλέξτε ‘Face Unlock’ και θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη, οδηγώντας σας να κινήσετε το πρόσωπό σας μέσα σε έναν καθορισμένο πλαίσιο. Κρατήστε το τηλέφωνό σας στο ύψος του ματιού σας και περιστρέψτε απαλά το κεφάλι σας για να επιτρέψετε στην μπροστινή κάμερα να σαρώσει το πρόσωπό σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής, η οποία συνήθως διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης: Το Android 14 φέρνει πληθώρα νέων επιλογών

  • Βήμα 5: Ενεργοποιήστε το Face Unlock

Μετά την επιτυχή εγγραφή του προσώπου σας, πατήστε το αντίστοιχο κουμπί για να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό. Τώρα, μπορείτε να ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας με μια μόνο ματιά.

Πηγή: gadgetsnow