Το Android Auto εισάγει μια σειρά αλλαγών στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του, συμπεριλαμβανομένου του να εμφανίζει έναν δείκτη κατάστασης σε εφαρμογές που λειτουργούν μόνο όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο.

Δείτε επίσης: iOS 18: Ακόμα πιστεύεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο software update στην ιστορία του iPhone!

Λίγα λόγια για το Adroid Auto:

Το Android Auto είναι μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη Google για να παρέχει μια ασφαλή και ευφάνταστη εμπειρία χρήσης του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο. Συνδέει το smartphone σας με το σύστημα ψυχαγωγίας του οχήματός σας, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε κάποιες λειτουργίες του τηλεφώνου σας, όπως κλήσεις, μηνύματα, μουσική και πλοήγηση, μέσω μιας απλής και ευανάγνωστης διεπαφής στην οθόνη του αυτοκινήτου. Η διεπαφή προσαρμόζεται για να είναι εύκολα προσβάσιμη και χειρίσιμη ενώ οδηγείτε, με σκοπό τη μείωση της απόσπασης της προσοχής από τον δρόμο. Η σύνδεση με το Android Auto μπορεί να γίνει είτε μέσω USB καλωδίου είτε ασύρματα, ανάλογα με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και της συσκευής.

Οι εφαρμογές στο Android Auto μπορούν να εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, αλλά κάποιες είναι διαθέσιμες μόνο όταν το όχημα είναι εντελώς σταματημένο και σταθμευμένο. Ένα από τα πιο διαδεδομένα παραδείγματα αυτού είναι το GameSnacks, μια συλλογή από παιχνίδια αφής διαθέσιμα στους χρήστες του Android Auto και κυρίως για ηλεκτρικά οχήματα ως μέσο ψυχαγωγίας ενώ το όχημα φορτίζεται.

Δείτε ακόμα: Η Toyota πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι «πεταμένα λεφτά»

Με το GameSnacks και άλλες εφαρμογές, εάν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή κατά τη διάρκεια της κίνησης, θα λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος που λέει ότι πρέπει να είναι σε στάθμευση. Αλλά, προηγουμένως, αυτή η ειδοποίηση εμφανιζόταν μόνο όταν προσπαθούσατε να ανοίξετε την εφαρμογή.

Τώρα, με την νέα ενημέρωση το Android Auto εμφανίζει ένα εικονίδιο “P” σε οποιαδήποτε εφαρμογή που απαιτεί το όχημα να είναι σταθμευμένο. Είναι μια μικρή προσαρμογή, που παρουσιάζεται χωρίς κανένα πλαίσιο αναφοράς. Αυτό φαίνεται να είναι ευρέως διαθέσιμο από το Android Auto 11.4.

Επίσης, στο Android Auto 11.4, η Google επιτέλους εισάγει ευρέως τη σύνοψη μηνυμάτων, όπως καλύψαμε χθες.

Πηγή: 9to5google