Η κυκλοφορία του iOS 17.4 αναμένεται αυτή την εβδομάδα για όλους τους χρήστες iPhone, με τη νέα ενημέρωση να περιλαμβάνει πληθώρα νέων δυνατοτήτων και βελτιώσεων.

Το iOS 17.4 περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο App Store, στο Safari και στο Apple Pay στην ΕΕ, αναβαθμίσεις στο Apple Podcasts και ανανεωμένη ασφάλεια στο iMessage. Προστίθενται επίσης νέα emoji, εικονικές κάρτες Apple Cash, προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του CarPlay επόμενης γενιάς, προσφέρει διορθώσεις σφαλμάτων και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Ακόμα πιστεύεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο software update στην ιστορία του iPhone!

Οι αλλαγές στην ΕΕ συμμορφώνονται με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές. Η Apple έχει προθεσμία μέχρι τις 6 Μαρτίου για συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς, προκειμένου να αποφύγει τα πρόστιμα. Έτσι, το iOS 17.4 αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple τον περασμένο μήνα, το iOS 17.4 θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Μάρτιο.

Αλλαγές στο App Store στην ΕΕ

Για να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές αγορές, η Apple ανακοίνωσε σημαντικές τροποποιήσεις στο App Store, το Apple Pay, το Safari και άλλες υπηρεσίες. Αυτές οι αλλαγές θα ισχύσουν με την έκδοση iOS 17.4 για τους χρήστες iPhone που μένουν σε μια από τις 27 χώρες της ΕΕ.

Κατ’ αρχάς, η Apple επιτρέπει πλέον εναλλακτικές αγορές εφαρμογών και εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής στο App Store στην ΕΕ. Άλλες αλλαγές που εφαρμόζονται στην ΕΕ περιλαμβάνουν μια νέα προεπιλεγμένη οθόνη web browser στο Safari, τη δυνατότητα σε third-party web browsers να χρησιμοποιούν web μηχανές εκτός από το WebKit της Apple, τη δυνατότητα για third-party εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο NFC chip του iPhone για ανέπαφες πληρωμές και πολλά άλλα.

Μεταγραφές Podcast της Apple

Με την ενημέρωση του iOS 17.4, η εφαρμογή Apple Podcasts προσφέρει πλέον μεταγραφές για podcast. Αυτό επιτρέπει στους ακροατές να διαβάζουν ολόκληρο το κείμενο ενός επεισοδίου, να αναζητούν συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις και να μεταβαίνουν αμέσως σε κάποιο σημείο του επεισοδίου κάνοντας κλικ στο κείμενο. Κατά την αναπαραγωγή ενός επεισοδίου, κάθε λέξη επισημαίνεται, μια λεπτομέρεια που θυμίζει την έμφαση που δίνεται στους στίχους της Apple Music.

Η Apple αναφέρει ότι δημιουργεί αυτόματα μεταγραφές μετά τη δημοσίευση νέων επεισοδίων. Οι μεταγραφές είναι διαθέσιμες για podcasts στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά και θα ενσωματωθούν στον κατάλογο ενός podcast για τα παλαιότερα επεισόδια με την πάροδο του χρόνου.

Ανανεωμένη ασφάλεια στο iMessage

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο post-quantum κρυπτογραφικό πρωτόκολλο για το iMessage που ονομάζεται PQ3. Η Apple λέει ότι αυτό το «πρωτοποριακό» και «σύγχρονο» πρωτόκολλο παρέχει «εκτεταμένες άμυνες ενάντια ακόμη και σε εξαιρετικά εξελιγμένες quantum επιθέσεις».

Το iMessage υποστηρίζει ήδη κρυπτογράφηση άκρο-σε-άκρο, αλλά ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν ότι τα υπάρχοντα κρυπτογραφικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων βασίζονται σε μαθηματικά προβλήματα που ενδεχομένως να λυθούν από μελλοντικούς κβαντικούς υπολογιστές. Παρότι αυτοί οι υπολογιστές δεν υπάρχουν ακόμα, η Apple προετοιμάζεται για το μέλλον με τις νέες προστασίες του PQ3.

Δείτε περισσότερα: iOS 17.4: Νέα emoji έρχονται στο iPhone

Το PQ3 θα κυκλοφορήσει σταδιακά για υποστηριζόμενες συνομιλίες iMessage, ξεκινώντας από το iOS 17.4, το iPadOS 17.4, το macOS 14.4, και το watchOS 10.4, όπως ανακοίνωσε η Apple. Η εταιρεία δηλώνει ότι θα αντικαταστήσει πλήρως το υφιστάμενο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης του iMessage

σε όλες τις συμβατές συνομιλίες αργότερα φέτος. Όλες οι συσκευές σε μια συνομιλία iMessage πρέπει να ενημερωθούν στις προαναφερθείσες εκδόσεις λογισμικού ή σε νεότερες εκδόσεις για να είναι συμβατές.

Νέα Emoji

Η νέα έκδοση του iOS 17.4 περιλαμβάνει νέα emoji, όπως μια σπασμένη αλυσίδα, ένα καφέ μανιτάρι, κεφάλια που κινούνται οριζόντια και κάθετα, ένα λάιμ και ένα φοίνικα.

CarPlay επόμενης γενιάς

Η πρώτη έκδοση beta του iOS 17.4 περιλαμβάνει βελτιώσεις για οκτώ νέες εφαρμογές στο CarPlay.

  1. Αυτόματες ρυθμίσεις: Με αυτή την εφαρμογή, μπορείτε να διαχειρίζεστε τα συζευγμένα iPhone και να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις του οχήματος.
  2. Κάμερα αυτοκινήτου: Με την εφαρμογή αυτή θα προβάλλεται η οπισθοπορία του αυτοκινήτου με κάμερα.
  3. Φόρτιση: Για τα ηλεκτρικά οχήματα, αυτή η εφαρμογή θα εμφανίζει το επίπεδο της μπαταρίας, την κατάσταση φόρτισης, τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας και πολλά άλλα.
  4. Κλιματισμός: Η εφαρμογή συτή θα επιτρέπει την πρόσβαση στα χειριστήρια κλιματισμού ενός οχήματος μέσω του CarPlay. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού, το σύστημα θέρμανσης, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι, και άλλες λειτουργίες ακόμη.
  5. Κλείσιμο πόρτας: Αυτή η εφαρμογή θα εμφανίζει αν κάποια από τις πόρτες του οχήματος είναι ανοιχτές και θα εμφανίζει επίσης προειδοποιητικά σύμβολα του οχήματος.
  6. Πολυμέσα: Αυτή η εφαρμογή θα επιτρέπει την πρόσβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς FM και AM μέσω του CarPlay, συμπεριλαμβανομένων επιλογών πολυμέσων όπως το SiriusXM. Δεν είναι σαφές αν το SiriusXM θα προσφέρει δορυφορική συνδεσιμότητα ή αν θα παραμείνει περιορισμένο στη ροή διαδικτύου. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μουσική από μια ποικιλία ειδών, όπως το Top 40 και το Rock.
  7. Πίεση ελαστικών: Αυτή η εφαρμογή θα εμφανίζει την πίεση αέρα για κάθε ελαστικό του οχήματος και θα ειδοποιεί για χαμηλή, υψηλή πίεση και σκασμένο ελαστικό.
  8. Οδήγηση: Αυτή η εφαρμογή θα περιλαμβάνει μια πληθώρα δεδομένων που σχετίζονται με την οδήγηση, όπως η μέση ταχύτητα του οχήματος, η απόδοση καυσίμου και η ενεργειακή απόδοση, το συνολικό χρονικό διάστημα και η απόσταση ενός ταξιδιού, καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμη: iOS 18: Αναμένονται αλλαγές στο design

Η Apple επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι τα πρώτα μοντέλα οχημάτων με την επόμενη γενιά του CarPlay θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή το 2024.

Πηγή: macrumors