Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Steam έσπασε ένα σημαντικό ρεκόρ, αφού περισσότεροι από 34 εκατομμύρια χρήστες συνδέθηκαν στην πλατφόρμα ταυτόχρονα. Το προηγούμενο μεγαλύτερο ποσοστό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2024, με 33 εκατομμύρια χρήστες.

Οι αριθμοί προέρχονται από το SteamDB, το οποίο ισχυρίζεται ότι 11.146.564 χρήστες από τους 34.649.583 έπαιζαν ενεργά ένα παιχνίδι, όταν σημειώθηκε το ρεκόρ την Κυριακή. Το παιχνίδι που έπαιζαν οι περισσότεροι gamers εκείνη την ώρα ήταν το Counter-Strike 2.

Δείτε επίσης: 4 λόγοι για να αγοράσετε μία καμπυλωτή οθόνη για gaming

Ένα άλλο δωρεάν παιχνίδι της Valve, το DOTA 2, ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές παιχνίδι τις τελευταίες 24 ώρες. Ακολουθούσαν τα PUBG: BATTLEGROUNDS, Apex Legends και Helldivers 2.

Άλλα παιχνίδια που συνέβαλαν επίσης σημαντικά στο ρεκόρ, ήταν τα RPG Palworld, GTA V, Cyberpunk 2077, Elden Ring και Baldur’s Gate 3, τα οποία είχαν περισσότερους από 100.000 παίκτες ταυτόχρονα.

Το Steam ήταν εδώ και καιρό το default go-to digital storefront για PC gamers, αλλά η βάση χρηστών (ταυτόχρονα) άρχισε να ανεβαίνει τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Εκείνη την περίοδο, πολλοί χρήστες είχαν στραφεί στο gaming για να περνούν την ώρα τους.

Δείτε επίσης: Dark Forces Remastered: Περισσότερες λεπτομέρειες

Το Steam θα παραμείνει δημοφιλές στη διάρκεια της χρονιάς, αφού αναμένεται να φέρει ενδιαφέροντες τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του horror game S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, το οποίο θα είναι το πρώτο παιχνίδι

του franchise μετά την κυκλοφορία του Call of Pripyat το 2009. Μερικοί από τους άλλους τίτλους, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο Steam τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνουν τους Homeworld 3, Hades II, Manor Lords, Stormgate και άλλους.
Steam νέο ρεκόρ: 34 εκατ. χρήστες ταυτόχρονα στην πλατφόρμα

Το Steam, μετά από αυτό το επιτυχημένο ρεκόρ, έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Η αύξηση των ταυτόχρονων χρηστών δείχνει ότι η πλατφόρμα έχει την ικανότητα να προσελκύει και να διατηρεί έναν μεγάλο αριθμό παιχτών.

Δείτε επίσης: MagicCon: To Σικάγο Φλέγεται με το Metagame Mentor: Murders at Karlov Manor

Επιπλέον, αυτό το ρεκόρ μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για το Steam να επενδύσει περισσότερο στην ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργιών και υπηρεσιών, προκειμένου να κρατήσει το ενδιαφέρον των χρηστών της σε υψηλά επίπεδα.

Τέλος, το Steam θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτήν την επιτυχία για να ενισχύσει τις σχέσεις του με τους δημιουργούς παιχνιδιών. Η πλατφόρμα θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασίες, προωθώντας την ανάπτυξη και τη διάδοση ποιοτικών παιχνιδιών, που θα προσελκύουν ακόμη περισσότερους χρήστες.

Πηγή: www.techspot.com