Η βελτίωση του Google Maps με την εμφάνιση εισόδων κτιρίων αντιμετωπίζει το αιώνιο πρόβλημα του εντοπισμού.

Το Google Maps είναι ανεκτίμητο για τον εντοπισμό του δρόμου προς μια τοποθεσία, αλλά ένα αδύναμο σημείο της εφαρμογής για καιρό ήταν η εύρεση του πραγματικού σημείου εισόδου σε ένα κτίριο. Τώρα, όμως, το Google Maps φαίνεται να εμφανίζει τις εισόδους των κτιρίων σε μερικούς χρήστες.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Βελτιωμένα αποτελέσματα αναζήτησης σε κινητά και υπολογιστές

Για πολύ καιρό τώρα, το Google Maps έχει ορίσει συγκεκριμένα τμήματα ενός κτιρίου ως το σημείο προς το οποίο θα λάβετε κατευθύνσεις. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το σημείο στο χάρτη μπορεί να είναι στην άλλη πλευρά του κτιρίου, ή ακόμη και σε μια εντελώς διαφορετική οδό από την κύρια είσοδο. Για προφανείς λόγους, αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό όχι μόνο για το άτομο που λαμβάνει κατευθύνσεις, αλλά και για την επιχείρηση ή την τοποθεσία που επισκέπτεται.

Τώρα, όμως, το Google φαίνεται να εργάζεται γι’ αυτό.

Σε ένα περιορισμένο τεστ που παρατηρήθηκε από το Android Police, το Google Maps εμφανίζει εμφανείς δείκτες για την είσοδο ενός κτιρίου.

Δείτε ακόμα: Το Google Maps προσθέτει “glanceable” οδηγίες

Αυτό το τεστ φαίνεται να εμφανίζεται μόνο σε ένα υποσύνολο συσκευών, αλλά λειτουργεί σε διάφορους τύπους κτιρίων (ξενοδοχεία, καταστήματα κλπ) και εμφανίζεται σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο

, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, του Λας Βέγκας, του Βερολίνου και άλλων. Οι εισόδοι επισημαίνονται με έναν λευκό κύκλο με πράσινο περίγραμμα και βέλος που δείχνει προς τα μέσα. Σημειώνεται επίσης ότι οι εισόδοι δεν φαίνεται πάντα να συμπίπτουν τέλεια με την πραγματικότητα, υποδηλώνοντας ότι αυτό ενδέχεται να απαιτεί ακόμα περισσότερα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Μοιραστείτε ζωντανά την τοποθεσία σας μέσω του Google Maps

Όσον αφορά το πότε αυτό το χαρακτηριστικό θα διατεθεί ευρέως, αυτό παραμένει να γίνει γνωστό. Μέχρι στιγμής, εμφανίστηκε μόνο στο Google Maps για την έκδοση Android 11.17.0101, αλλά δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμο ευρέως με κανένα τρόπο. Φαίνεται επίσης να είναι ένα τεστ που βασίζεται στη συσκευή, όχι σε ένα συγκεκριμένο λογαριασμό. Προς το παρόν, δεν το βλέπουμε να λειτουργεί στις συσκευές μας. Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω αν βλέπετε επισημασμένες εισόδους.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com