Η Logitech MX Brio προτείνεται ως ιδανική επιλογή για χρήση σε βιντεοκλήσεις και γυρίσματα χάρη στην εξαιρετική ποιότητά της.

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η Logitech MX Brio είναι μια εξαιρετικά καθαρή Ultra HD 4K webcam που μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε ένα MacBook Pro για βιντεοκλήσεις, ή να τοποθετηθεί επίσης σε ένα τρίποδο για γυρίσματα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει μόνο την webcam στο MacBook Pro, η νέα Logitech MX Brio θα σας εντυπωσιάσει. Από τη στιγμή που τη βγάλετε από το κουτί, προσφέρει εικόνα που είναι πιο καθαρή από την της Apple σε χαμηλό φωτισμό και επίσης πιο ευρεία.

Διαβάστε ακόμα: AMD Ryzen 7 8700G και Ryzen 5 8600G review

Είναι δύσκολο να μην νιώθετε ότι τώρα βρίσκεστε σε μια βιντεοκλήση ευρείας οθόνης. Και είναι επίσης εύκολο να φανταστείτε να το χρησιμοποιήσετε για την καταγραφή βίντεο. Η Logitech MX Brio είναι μια webcam σε ένα κοντό, παχύ περίβλημα που διαθέτει επίσης δύο μικρόφωνα με δυνατότητα διαμόρφωσης δέσμης και μια μικρή λυχνία. Η μονάδα είναι 1,7 ίντσες (44mm) ψηλή και 3,9 ίντσες (98mm) πλατιά. Απλώς ξεχωρίζοντας από το περίβλημα, τόσο ως προς το ότι ξεπροβάλλει από την μπροστινή πλευρά όσο και ως προς το ότι είναι ελαφρώς ψηλότερο από αυτό, βρίσκεται ο φακός της κάμερας. Διαθέτει κυκλικό χειριστήριο που σας επιτρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε ένα ασπίδας ιδιωτικότητας, αποκλείοντας αποτελεσματικά την κάμερα όταν είναι απαραίτητο.

Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές κοιτάτε το Zoom αναρωτιόμενοι γιατί η οθόνη είναι κενή. Αλλά είναι γρήγορο να ανοίξει και να ολισθήσει ομαλά. Το περίβλημα και ο έλεγχος του φακού προέρχονται σε διάφορα χρώματα — Ανοιχτό Γκρι, Γκραφίτης και Μαύρο — και όλα φαίνονται στιβαρά χωρίς να είναι βαριά. Είναι μια ανθεκτική συσκευή, παρά τον φακό που εκτείνεται πάνω και κάτω από το περίβλημα, και απλά φαίνεται καλά φτιαγμένη.

Στο πίσω μέρος του περιβλήματος υπάρχει ένας θύρα USB-C. Και η webcam διαθέτει ένα καλώδιο USB-C σε USB-C μήκους 1,5m (περίπου 5 πόδια) για δεδομένα και τροφοδοσία. Σε κανονική χρήση με την κάμερα στην κορυφή του MacBook Pro, το καλώδιο USB-C 3.0 είναι λίγο μακρύ. Είναι επίσης αρκετά βαρύ ώστε να χρειάζεται να το τοποθετήσετε προσεκτικά ή αλλιώς η κάμερα να σέρνεται προς τα πλάγια.

Δείτε επίσης: Nvidia RTX 4080 super: Review της κάρτας γραφικών

Αν η κάμερα χρησιμοποιείται για την καταγραφή βίντεο και επομένως είναι τοποθετημένη σε ένα τρίποδο, είναι επαρκής, αλλά όχι γενναιόδωρο μήκος. Και για τρίποδα και για κανονική χρήση, λειτουργεί καλά, αλλά μπορεί να καταλήξετε να αγοράσετε διαφορετικά καλώδια για διαφορετικές εργασίες. Για να συνδέσετε το MX Brio στην κορυφή ενός, ας πούμε, οθόνης MacBook Pro, υπάρχει μια ισχυρή, αλλά αρκετά περίπλοκη βάση. Το κύριο μέρος της αναδιπλώνεται σε δύο άξονες, και το πολύ πάνω τμήμα που συνδέεται με την κάμερα μπορεί να κινηθεί επίσης.

Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το βάθος της οθόνης του φορητού υπολογιστή σας, η βάση της κάμερας συνδέεται καλά. Χρειάζεται λίγη δοκιμή για να το καταφέρετε σωστά και να είστε σίγουροι ότι το αρκετά βαρύ καλώδιο δεν θα τραβήξει την κάμερα προς τα πλάγια.

Κριτική Logitech MX Brio – Η τοποθέτηση της κάμερας

Όταν είναι σωστά ισορροπημένη, είναι επίσης δυνατό να κλίνετε εύκολα την κάμερα προς τα κάτω. Αυτό προορίζεται για παρουσιαστές που χρειάζονται να μιλήσουν απευθείας στην κάμερα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, να δείξουν αντί για αυτό πάνω σε τι εργάζονται.

Ένα ιδιαίτερα καλό χαρακτηριστικό για το σύστημα τοποθέτησης, ωστόσο, είναι το πού αυτή η βάση συνδέεται με το σώμα της κάμερας. Είναι μια απλή μαγνητική σύνδεση, αλλά μέσα υπάρχει μια τυπική βίδα τριπόδου.

Έτσι, η κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί γρήγορα σε οποιοδήποτε κανονικό τρίποδο. Δεδομένης της ευκολίας αυτής και του γεγονότος ότι αυτή είναι μια webcam 4K που γυρίζει στα 30fps, είναι αμέσως πειθαναγκαστικό να χρησιμοποιήσετε τη Logitech MX Brio για πολύ περισσότερα από απλές κλήσεις Zoom.

Δείτε ακόμα: Android Auto: Θα εμφανίζει ποια apps λειτουργούν μόνο όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο

Προορίζεται κυρίως για τις βιντεοκλήσεις, ωστόσο, και υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που προορίζονται να βελτιώσουν αυτές τις κλήσεις Zoom και Teams. Εκτός από την 4K προεπιλογή, η κάμερα μπορεί να αλλάξει σε 1080p στα 60fps.

Η Logitech αναφέρει επίσης ότι αυτή η MX Brio έχει 70% μεγαλύτερα pixels από το προηγούμενο Brio 4K. Ο φακός είναι ευρυγώνιος με αισθητήρα Sony Starvis. Σε σύγκριση με τον παλαιότερο μοντέλο Brio 4K, η MX Brio διεκδικεί ότι έχει διπλάσια ανάλυση εικόνας σε χαμηλό φωτισμό και διπλάσια έκθεση προσώπου σε περιβάλλοντα υψηλής αντίθεσης.

Κριτική Logitech MX Brio – Πραγματική χρήση σε βιντεοκλήσεις

Πέρα από τις προδιαγραφές και τις μετρήσεις δοκιμής, αυτό που βλέπετε χρησιμοποιώντας το σε ακόμα και αρκετά σκοτεινές καταστάσεις φαίνεται να επιβεβαιώνει τις διακηρύξεις.

Η ποιότητα εικόνας αισθάνεται αμέσως πιο φωτεινή και φυσική από άλλες webcams. Επίσης, έχει καλή λεπτομέρεια, ειδικά σε σύγκριση με την ενσωματωμένη στο MacBook Pro.

Δείτε επίσης: Apple Vision Pro: Βελτιώσεις στο Personas και στο Eyesight!

Η κάμερα μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε οποιαδήποτε εφαρμογή συνδιάσκεψης ή βίντεο, αλλά υπάρχει μια εφαρμογή διαμόρφωσης. Μέσω αυτής της εφαρμογής Logitech G Hub, είναι δυνατό να προσαρμόσετε χειροκίνητα επιλογές από έκθεση έως απόχρωση, ζωντάνια και επίσης πεδίο θέασης.

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για να μεγεθύνετε την κάμερα, τότε έχετε εικονίδια βέλους που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τη σύνθεση. Έτσι, ενώ από προεπιλογή είναι μια webcam ευρείας γωνίας, μπορείτε να τη ρυθμίσετε για να κρύψετε το χάος στο γραφείο σας.

Στη συνέχεια, ενώ δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, είναι απαραίτητο να την έχετε επειδή υπό ορισμένες συνθήκες φωτισμού γραφείου, η MX Brio έδειχνε μια αχνή μπλε απόχρωση όταν δεν ρυθμίζεται.

Κριτική Logitech MX Brio – Λογισμικό

Στις δοκιμές του AppleInsider, ο ήχος από τα δύο μικρόφωνα της κάμερας ήταν καθαρός και δυνατός. Δεν υπάρχει τρόπος ρύθμισής του μέσω του Logitech G Hub, αλλά αναφέρεται ότι χρησιμοποιεί AI για να ελαχιστοποιήσει τους θορύβους περιβάλλοντος.

Διαβάστε παράλληλα: Η Apple επεκτείνει το Self Service Repair Πρόγραμμα στα M3 MacBook Pro και iMac

Το λογισμικό Logitech G Hub είναι το μοναδικό αδύναμο σημείο της συσκευής. Είναι πολύ παρόμοιο με Windows, στο ότι δεν προσφέρει κανένα μενού εκτός από το Apple και ένα επιπόλαιο Επεξεργασίας. Επιπλέον, φαίνεται ότι παρουσιάζει πολλές επιλογές σε μικρό χώρο, αλλά δεν περιλαμβάνει την κανονική λειτουργία Απόκρυψης της εφαρμογής του Mac. Ανταποκρίνεται όμως σωστά στην Απόκρυψη Άλλων και, αν μοιάζει με μια εφαρμογή Windows, τουλάχιστον έχει ολοκληρωμένους ελέγχους.

Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος επηρεασμού της ανάλυσης της webcam. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί θα ήθελε να τη μειώσει, αφού όλες οι εφαρμογές βιντεοκλήσεων επιτρέπουν τη μείωση της ποιότητας σε περίπτωση προβλημάτων εύρους ζώνης.

Αν και η Logitech πωλεί την MX Brio μόνη της, αποτελεί μέρος της σειράς MX Master της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει επίσης το πληκτρολόγιο MX Keys 5 και ένα ποντίκι.

Διαβάστε ακόμα: Η Apple επεκτείνει το Self Service Repair Πρόγραμμα στα M3 MacBook Pro και iMac

Και τα δύο είναι ρυθμισμένα για να ελέγχουν την κάμερα κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων. Η σειρά MX Master περιλαμβάνει επίσης ένα φως webcam που ονομάζεται Litra Beam, το οποίο είναι ένα ευρύ, λεπτό LED φως με διάφορες ρυθμίσεις για θερμοκρασία και επίπεδα φωτεινότητας.

Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Litra Beam και του MX Brio, οπότε η webcam δεν μπορεί να γνωρίζει να απενεργοποιήσει το δικό της μικρό φως όταν είναι ενεργοποιημένο το μεγαλύτερο. Ωστόσο, στην πράξη, το Litra Beam ήταν αρκετά δυνατό ώστε να ξεπεράσει το φως του MX Brio, προκαλώντας έτσι ένα ομοιόμορφο φωτισμό.

Διαβάστε επίσης: Apple: Το νέο MacBook Air είναι το καλύτερο laptop για AI

Το προαιρετικό Litra Beam κοστίζει $99.99 απευθείας από τον κατασκευαστή, όπως και το ποντίκι MX Master 3S. Το πληκτρολόγιο MX Keys 5 κοστίζει $109.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com