Ανυπομονείτε για foldable προϊόντα από την Apple; Ένα νέο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ένα foldable MacBook είναι στα σκαριά, αλλά θα πάρει αρκετό καιρό μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: MacBook: Πτώση κατά 30% στις πωλήσεις όλο το 2023

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η Apple εργάζεται πάνω σε ένα foldable MacBook 20,3 ιντσών, αλλά η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2027.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν καλά νέα – σίγουρα ενδιαφερόμαστε για ένα foldable laptop της Apple με μεγάλη οθόνη – υπάρχουν πραγματικά αρκετά που πρέπει να εξεταστούν, σύμφωνα με το σύντομο tweet του Kuo για το θέμα.

Πρόσφατα, έχω λάβει πολλές ερωτήσεις σχετικά με το εάν η Apple σχεδιάζει να μαζική παραγωγή του foldable iPhone ή iPad το 2025 ή το 2026. Η πιο πρόσφατη έρευνά μου υποδηλώνει ότι προς το παρόν, το μόνο foldable προϊόν της Apple με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης είναι το MacBook 20,3 ιντσών, το οποίο αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή το 2027,” έγραψε ο Kuo.

Δείτε ακόμα: Apple: Το νέο MacBook Air είναι το καλύτερο laptop για AI

Αυτό υποδεικνύει ότι τα συχνά φημολογούμενα foldable iPhone και iPad είναι πολύ, πολύ μακριά από τη μαζική παραγωγή, παρά τις πρόσφατες φήμες για την ανάπτυξη αυτών των προϊόντων.

Όσον αφορά στο foldable MacBook, ακούμε φήμες για ένα τέτοιο προϊόν εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Παρά την δήλωση του Kuo για ένα “σαφές πρόγραμμα ανάπτυξης

“, πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα έως το 2027, συμπεριλαμβανομένου του να αλλάξει η Apple τα σχέδιά της ή να εγκαταλείψει εντελώς το προϊόν.

Τουλάχιστον άλλοι κατασκευαστές εξερευνούν τα foldable και παράξενα σχήματα. Αν ψάχνετε για ένα φορητό υπολογιστή εκτός της Apple που παρέχει μεγάλη οθόνη, ρίξτε μια ματιά στο νέο Zenbook Duo της Asus. Όσον αφορά τα foldable τηλέφωνα, οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές Android έχουν πλέον τουλάχιστον ένα στη σειρά τους. Πρόσφατα, το λεπτό Honor Magic V2 έφτασε στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Apple: Σχεδιάζει MacBook χαμηλού κόστους για να ανταγωνιστεί τα Chromebook

Πώς μπορεί να αλλάξει την εμπειρία του χρήστη ένα foldable MacBook;

Το foldable MacBook προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία στον χρήστη, καθώς επαναπροσδιορίζει την έννοια της φορητότητας. Με την ικανότητα να διπλώνει σε μια πιο συμπαγή μορφή, είναι πιο εύκολο να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί, καθιστώντας το ιδανικό για ταξίδια ή για χρήση σε στενούς χώρους. Επιπλέον, το foldable MacBook προσφέρει μια πιο ευέλικτη εμπειρία χρήσης. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει την πλήρη οθόνη για πιο απαιτητικές εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο, ή να διπλώσει τη συσκευή για πιο απλές εργασίες, όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο. Τέλος, το foldable MacBook μπορεί να προσφέρει μια πιο εμπλουτισμένη εμπειρία πολυμέσων. Με την οθόνη που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες γωνίες, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ταινίες, βίντεο και παιχνίδια σε μια πιο βολική και άνετη θέαση.

Πηγή: mashable