Ο Akira Toriyama, ένας από τους πιο διάσημους δημιουργούς manga όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του Dragon Ball, μέσω μιας ανακοίνωσης που απευθύνεται σε δημιουργούς και οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Ο Akira Toriyama απεβίωσε πριν από μία εβδομάδα, στις 1 Μαρτίου 2024, λόγω ενός υποσκληριδίου αιματώματος.

«Χάρη στην υποστήριξη που έλαβε από τόσους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μπόρεσε να συνεχίσει τη δημιουργική του δραστηριότητα για περισσότερα από 45 χρόνια. Ελπίζουμε ότι ο μοναδικός κόσμος δημιουργίας του Akira Toriyama θα συνεχίσει να αγαπιέται από όλους για πολύ καιρό ακόμα».

«Σας ενημερώνουμε για αυτό το θλιβερό νέο, με ευγνωμοσύνη για την καλοσύνη σας κατά τη διάρκεια της ζωής του».

Πότε ξεκίνησε ο Akira Toriyama να δημιουργεί manga

Ο Akira Toriyama ξεκίνησε να δημιουργεί manga και να τα εικονογραφεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970, κερδίζοντας την προσοχή των συντακτών στο Weekly Shonen Jump. Έκανε το ντεμπούτο του με το Wonder Island το 1978. Ακολούθησε μια σειρά δημιουργιών για το περιοδικό τα επόμενα χρόνια, με την πρώτη του επιτυχία να είναι το Doctor Slump, που τον έκανε γνωστό στην κοινότητα των manga. Ωστόσο, η απόλυτη αναγνώριση ήρθε το 1984, με την έναρξη της σειράς Dragon Ball. Μέσα από τις περιπέτειες του Goku, ενός νεαρού πολεμικού καλλιτέχνη με ουρά πιθήκου, που έρχεται αντιμέτωπος με τις απειλές του στρατού της Red Ribbon και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να βρει τις μυστηριώδεις Dragon Balls, η σειρά έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία και παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες σειρές manga όλων των εποχών.

Διαβάστε περισσότερα: Το Honkai: Star Rail κυκλοφορεί anime ταινία μικρού μήκους

Η επιτυχία του Dragon Ball άνοιξε το δρόμο για το εξίσου επιτυχημένο anime του manga, το Dragon Ball Z, με τον πρωταγωνιστή της σειράς να είναι ο παλιός Goku. Το Dragon Ball Z θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά anime όλων των εποχών και συνέβαλε στην αύξηση της δημοτικότητας του anime στη Δύση, από όταν ξεκίνησε να μεταγλωττίζεται παγκοσμίως. Καθώς το Dragon Ball έκανε θρίαμβο, ο Toriyama συνέχισε να δημιουργεί νέες σειρές και ιστορίες, επηρεάζοντας ακόμη και τα αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, όπως το Dragon Quest και το θρυλικό JRPG Chrono Trigger, με τις ιδέες και τον σχεδιασμό χαρακτήρων του.

Ο Akira Toriyama επανέρχεται στο Dragon Ball, τόσο στην οθόνη όσο και στα comics, συμβάλλοντας στην πορεία του manga και στην προσαρμογή του anime, Dragon Ball Super, από το 2015. Ακόμη και μέχρι τον θάνατό του, ο Toriyama συνέχιζε να εργάζεται πάνω σε νέες ιστορίες, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής του anime του 2000 “Sand Land”, που αναμένεται να προβληθεί παγκοσμίως στο Disney+ αυτό τον μήνα. Επιπλέον, το “Dragon Ball Daima”, ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο της σειράς που θα επαναφέρει τον Goku στη νεανική του ηλικία, βρίσκεται προς το παρόν υπό εξέλιξη, με την επίσημη κυκλοφορία να αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος.

Πηγή: gizmodo