Η μάχη των ΗΠΑ ενάντια στο κινεζικό TikTok συνεχίζεται, αφού έγινε χθες μια ψηφοφορία για ένα νομοσχέδιο σχετικά με την πιθανή απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής. Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία ByteDance απάντησε προσπαθώντας να συσπειρώσει τους χρήστες ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο.

Το House Energy and Commerce Committee ψήφισε ομόφωνα υπέρ του νομοσχεδίου.

Αμέσως μετά την είδηση, το TikTok έστειλε ειδοποιήσεις σε ορισμένους από τους χρήστες του για να τους ενθαρρύνει να καλέσουν τους εκπροσώπους και να τους ζητήσουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Οι ειδοποιήσεις έγραφαν “Stop a TikTok shutdown” με μεγάλα, λευκά γράμματα και ενθάρρυναν χρήστες να μιλήσουν τώρα“. Εκπρόσωπος του TikTok επιβεβαίωσε ότι εστάλη ειδοποίηση σε χρήστες 18 ετών και άνω στις Η.Π.Α.

Λέγεται ότι πολλά μέλη της Βουλής έχουν λάβει άπειρες κλήσεις στα γραφεία τους από ψηφοφόρους που υποστήριζαν το TikTok.

Δείτε επίσης: Το Vision Pro διαθέτει τώρα ενσωματωμένη την εφαρμογή TikTok

Το νέο νομοσχέδιο έρχεται περίπου ένα χρόνο αφότου ο CEO της TikTok, Shou Zi Chew, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με την εφαρμογή και τη σύνδεσή της με την κινεζική κυβέρνηση. Ο CEO είχε εξηγήσει ότι η εταιρεία δεν συνδέεται με την κυβέρνηση και ότι τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών αποθηκεύονται στις ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ονομάζεται “Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act“, δηλαδή νόμος για την Προστασία των Αμερικανών από ελεγχόμενες ξένες εφαρμογές, θα επιτρέψει τον έλεγχο και των προσδιορισμό  ορισμένων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ως απειλές για την εθνική ασφάλεια, ειδικά αν σχετίζονται με χώρες, όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Δείτε επίσης: Το YouTube Shorts “χτυπά” το TikTok με το νέο χαρακτηριστικό livestream

Σε απάντηση στο νομοσχέδιο, ένας εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι “η κυβέρνηση προσπαθεί να αφαιρέσει το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, σε 170 εκατομμύρια Αμερικανούς. Αυτό θα βλάψει εκατομμύρια επιχειρήσεις, θα εμποδίσει καλλιτέχνες να προσεγγίσουν το κοινό τους και θα καταστρέψει την οικονομική κατάσταση αμέτρητων creators σε όλη τη χώρα“.

Με την απαγόρευση, οι χρήστες του TikTok στις ΗΠΑ θα χάσουν έναν σημαντικό κανάλι επικοινωνίας και δημιουργικής έκφρασης. Το TikTok έχει γίνει ένας χώρος όπου οι νέοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, να μοιραστούν την καθημερινότητά τους και να δημιουργήσουν περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: TikTok: Η τοξική τάση «Legging Legs» απαγορεύτηκε

Όπως είπε και η ίδια η εταιρεία, η απαγόρευση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ευκαιριών για τους influencers και τους δημιουργούς περιεχομένου που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να κερδίσουν χρήματα.

Τέλος, η απαγόρευση του TikTok μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της χρήσης άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram ή το YouTube.

Πηγή: www.nbcnews.com