Η Warner Bros. Discovery (WBD) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εφαρμόσει μια αυστηρή πολιτική κατά του διαμοιρασμού λογαριασμών για την υπηρεσία ροής της, ακολουθώντας τους κολοσσούς της βιομηχανίας, όπως η Netflix Inc. και η The Walt Disney Co. Η αποκάλυψη αυτή προήλθε από τον JB Perrette, CEO της WBD και πρόεδρο της παγκόσμιας ροής και παιχνιδιών, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Morgan Stanley Technology, Media, and Telecom 2024 στο Σαν Φρανσίσκο, όπως ανέφερε το Ars Technica.

Δείτε επίσης: Warner Bros: Έρχεται ολοκαίνουρια σειρά Harry Potter!

Ο Perrette εξήγησε τη θέση της Warner Bros σχετικά με το διαμοιρασμό λογαριασμών και την κοινή χρήση κωδικών, θεωρώντας την ως μια “ευκαιρία ανάπτυξης” και επιβεβαιώνοντας τα σχέδιά της για την επιβολή της αργότερα μέσα στο έτος.

Ωστόσο, δεν παρέχονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης ή εάν επεκτείνεται στην υπηρεσία streaming Discovery+, η οποία ανήκει επίσης στη WBD.

Δείτε ακόμα:
WB: Μετά την Αποτυχία του Suicide Squad, αλλάζει στρατηγική

Γιατί είναι σημαντικό

Αυτή η ενέργεια αντικατοπτρίζει στρατηγικές που έχουν υιοθετηθεί από άλλες υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix, το Disney +, το YouTube και το Hulu, οι οποίες έχουν επίσης εφαρμόσει μέτρα για τον περιορισμό της κοινοποίησης κωδικών πρόσβασης. Το Netflix είδε ιδιαίτερη αύξηση στους συνδρομητές μετά την εφαρμογή παρόμοιων πολιτικών.

Δείτε επίσης: Playstation: Διαγράφει τηλεοπτικές εκπομπές από τη βιβλιοθήκη των χρηστών

Παρόλο που η σχετικά σύντομη τετραετία ύπαρξης του Max της Warner Bros, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσής του στο HBO Max, ενδέχεται να μην προκαλέσει την ίδια έκρηξη συνδρομητών που παρατηρείται στο Netflix, ωστόσο ο Perrette τόνισε ότι η απαγόρευση του διαμοιρασμού λογαριασμών παραμένει μια ‘σημαντική‘ οικονομική προοπτική.

Πηγή: mashable