Σημαντικά Βελτιωμένες Ταχύτητες SSD στο Νέο MacBook Air M3: Η Εξέλιξη της Αποθήκευσης στην Σειρά Macbook της Apple

Η Apple κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα το νέο MacBook Air M3, με βελτιωμένη απόδοση, Wi-Fi 6E και υποστήριξη για διπλές εξωτερικές οθόνες.

Όπως αποδεικνύεται, η Apple αντιμετώπισε επίσης ένα άλλο πρόβλημα που ταλάνιζε το προηγούμενο μοντέλο βασικού επιπέδου του MacBook Air: τις ταχύτητες αποθήκευσης SSD.

Δείτε επίσης: Έρχεται το foldable MacBook της Apple;

Το παρελθόν εδώ είναι ότι το μοντέλο βασικού επιπέδου του MacBook Air M2 με 256GB αποθήκευση προσέφερε αργότερες ταχύτητες SSD από τις υψηλότερες διαμορφώσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μοντέλο βασικού επιπέδου χρησιμοποιούσε ένα μόνο 256GB chip αποθήκευσης, αντί για δύο 128GB chips αποθήκευσης. Αυτό ήταν ένα βήμα πίσω από το βασικό μοντέλο MacBook Air M1, το οποίο χρησιμοποίησε δύο 128GB chips αποθήκευσης.

Όπως προσέφερε για πρώτη φορά ο Gregory McFadden στο Twitter, το νέο MacBook Air M3 προσφέρει σημαντικά γρηγορότερες ταχύτητες SSD από το προηγούμενο MacBook Air M2. Ένα teardown που πραγματοποίησε ο Max Tech στο YouTube επιβεβαιώνει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η Apple χρησιμοποιεί τώρα δύο 128GB chips αποθήκευσης

για το μοντέλο βασικού επιπέδου MacBook Air, αντί για μια μονή μονάδα 256GB.

Δείτε ακόμα: Η Apple Σχεδιάζει Ακόμα το Apple Watch Ultra με τεχνολογία MicroLED

Ως εκ τούτου, τα δύο 128GB NAND chips του MacBook Air M3 μπορούν να επεξεργαστούν εργασίες παράλληλα, αυξάνοντας σημαντικά τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Δοκιμές που πραγματοποίησε ο Max Tech αποκάλυψαν ότι το MacBook Air M3 μπορεί να φτάσει τις ταχύτητες εγγραφής των 2108 MB/s, αντί για τις ταχύτητες του MacBook Air M2 με 1584 MB/s. Για τις ταχύτητες ανάγνωσης, το MacBook Air M3 έφτασε τα 2880 MB/s, ενώ το MacBook Air M2 έφτανε τα 1576 MB/s.

Αυτό υποδηλώνει ότι το MacBook Air M3 προσφέρει ταχύτητες εγγραφής SSD που είναι περίπου 33% γρηγορότερες και ταχύτητες ανάγνωσης που είναι περίπου 82% γρηγορότερες. Αυτές οι ταχύτητες ταιριάζουν και μερικές φορές υπερβαίνουν τις ταχύτητες του MacBook Air M1.

Πηγή: 9to5mac