Το ολοκαίνουργιο “Bay View” κάμπους της Google, που φιλοξενεί τα πρώτα γραφεία που σχεδίασε η εταιρεία, φαίνεται πως αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα: κακή σύνδεση Wi-Fi! Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, τα γραφεία που σχεδίασε η Google “αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες μη λειτουργική, ή στην καλύτερη περίπτωση ασταθή σύνδεση Wi-Fi, σύμφωνα με έξι άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα.” Ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε τα προβλήματα και δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για την επίλυσή τους.

Δείτε επίσης: Wi-Fi 7: Πέντε φορές μεγαλύτερες ταχύτητες και λιγότερες παρεμβολές

Το Bay View άνοιξε τον Μάιο του 2022. Κατά την έναρξη, ο αντιπρόεδρος της Google για το Real Estate & Workplace Services, David Radcliffe, δήλωσε ότι η τοποθεσία “σηματοδοτεί την πρώτη φορά που αναπτύξαμε ένα από τα μεγάλα κέντρα μας, και η διαδικασία μας έδωσε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε την ίδια την έννοια του γραφείου.” Το αποτέλεσμα είναι μια δομή που μοιάζει με σκηνή, με εντυπωσιακή οροφή αποτελούμενη από τετράγωνες ενότητες. Φυσικά, είναι όλο φτιαγμένο από μέταλλο και γυαλί, αλλά η μορφή της οροφής μοιάζει με τετράγωνα κομμάτια υφάσματος που στηρίζονται από κολώνες – κάθε τετράγωνη ενότητα έχει ψηλά σημεία στις τέσσερις γωνίες και βουλιάζει στο κέντρο. Η οροφή είναι επενδυμένη με ηλιακά κύτταρα και συλλέγει βροχή, ενώ επιτρέπει επίσης τη φυσική φωτεινότητα, και η Google την αποκαλεί “Gradient Canopy

.”

Δείτε ακόμα: Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό Wi-Fi από το iPhone ή το iPad

Ωστόσο, όλες αυτές οι κορυφές της οροφής φαίνεται πως δεν είναι καλές για την σύνδεση του Wi-Fi, με την αναφορά του Reuters να λέει ότι η στέγη “καταπίνει το ευρυζωνικό σαν το Τρίγωνο των Βερμούδων.” Οι Googlers που εργάζονται στο κτίριο βρίσκουν λύσεις χρησιμοποιώντας καλώδια Ethernet, χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνά τους ως σημεία πρόσβασης ή δουλεύοντας έξω, όπου το Wi-Fi είναι πιο ισχυρό. Ένας ανώνυμος υπάλληλος δήλωσε στο Reuters: “Θα περίμενε κανείς ότι η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο του Internet θα είχε λύσει αυτό το θέμα.

Δείτε επίσης: Ευπάθειες Wi-Fi εκθέτουν συσκευές Android και Linux σε χάκερ

Αν και είναι απρόσμενο, η ύπαρξη ενός γραφείου με μη λειτουργικό Wi-Fi είναι αναποτελεσματική για μια εταιρεία που προωθεί ένα σχέδιο “επιστροφή στο γραφείο“, που περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα στην ερημιά Wi-Fi της Google. Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές βελτιώσεις και ελπίζει να επιλύσει το πρόβλημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: arstechnica