Το TikTok φαίνεται να ανταγωνίζεται το Instagram στον τομέα των φωτογραφιών και των βίντεο, με το λανσάρισμα της νέας εφαρμογής TikTok Photos.

Αν και το TikTok είναι κυρίως πλατφόρμα βίντεο, το Instagram παραμένει πιστό στη δυνατότητα δημοσίευσης φωτογραφιών και στις ιστορίες τους.

Σύμφωνα με το TheSpAndroid (μέσω του Matt Navarra), η τελευταία έκδοση του TikTok περιλαμβάνει μια ενημέρωση που αναφέρεται σε μια νέα εφαρμογή με την ονομασία “TikTok Photos”. Αυτή η νέα εφαρμογή φαίνεται να έχει ομοιότητες με το Instagram, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Διαβάστε περισσότερα: Donald Trump: Η απαγόρευση του TikTok θα ενδυναμώσει το Facebook

Οι συμβολοσειρές που ανακαλύφθηκαν από το TheSpAndroid προσκαλούν τους χρήστες να δοκιμάσουν τη νέα εφαρμογή TikTok Photos. Αναφέρουν επίσης πως οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται περιεχόμενο από την κύρια εφαρμογή TikTok μέσω του Photos. Μια διαφορετική συμβολοσειρά περιγράφει την εφαρμογή ως μια πλατφόρμα για να συναντήσετε “άτομα με όμοιες αντιλήψεις που απολαμβάνουν την ανάρτηση φωτογραφιών”.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πότε και πού θα κυκλοφορήσει το TikTok Photos, αλλά όλα δείχνουν ότι η επίσημη ανακοίνωση

θα γίνει σύντομα.

Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση του TikTok Photos μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για την ByteDance, την εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που ενδέχεται να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ. Σε μια ανακοίνωσή του την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσε πως αν το νομοσχέδιο εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα το υπογράψει.

Ανταποκρινόμενο στη δήλωση του Joe Biden, το TikTok υποστηρίζει πως η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να παραβιάσει το συνταγματικό δικαίωμα των 170 εκατομμυρίων Αμερικανών για ελεύθερη έκφραση, με την απόπειρα απαγόρευσης της πλατφόρμας στη χώρα.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Νέο νομοσχέδιο για απαγόρευση του TikTok;

Η κυβέρνηση κατηγορεί την ByteDance, μια κινέζικη εταιρεία, για τη χρήση του TikTok ως μέσο κοινοποίησης δεδομένων χρηστών ανά τον κόσμο με την κινεζική κυβέρνηση.

Πηγή: 9to5mac