Το PUBG ανταγωνίζεται το Fortnite με καταστρέψιμα περιβάλλοντα και περισσότερα μέσα μεταφοράς το 2024

Παρά το γεγονός ότι ήταν το παιχνίδι που πρωτοπορεί και έκανε δημοφιλή το είδος του battle royale shooter, φαίνεται ότι το PUBG: Battlegrounds κατέληξε να παραμείνει όλο και περισσότερο στη σκιά της απίστευτης δημοφιλίας του Fortnite, με συνεργασίες με Mclaren, Travis Scott, Lego και Eminem και μεγάλες, εντυπωσιακές αλλαγές σε εποχές. Φαίνεται, όμως, ότι το πρώτο παιχνίδι battle royale προγραμματίζει να δανειστεί τουλάχιστον ένα κομμάτι από το βιβλίο κανόνων του ανταγωνιστή του φέτος.

Δείτε επίσης: Contra: Operation Galuga Ελληνικό Review

Αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του για την πορεία του PUBG το 2024 – που θα σηματοδοτήσει επίσης την έβδομη επέτειο από την κυκλοφορία του, μπορείτε να το πιστέψετε; – οι developers του παιχνιδιού δήλωσαν ότι θα επικεντρωθούν στην τελειοποίηση του κεντρικού κύκλου παιχνιδιού του PUBG παρά στην εισαγωγή ενός ξεχωριστού game mode ή κάτι παρόμοιο.

Μέρος αυτών των σχεδίων είναι κάτι που μοιάζει ακριβώς με το Fortnite: τα καταστρέψιμα περιβάλλοντα. Αν και δεν θα είναι ακριβώς στο επίπεδο του να καταρρίπτονται ολόκληρα κτίρια – οι developers του PUBG λένε ότι “τμήματα” των περιβάλλοντων θα είναι καταστρέψιμα – ο στόχος είναι να δώσουν στους παίκτες μεγαλύτερες επιλογές για τη δημιουργία ενδιαφέροντων αμυντικών στρατηγικών και να ανακατεύουν τις καταστάσεις που βρίσκονται κατά τη διάρκεια των αγώνων, πρέπει να προσαρμόζουν τη στρατηγική τους στη στιγμή. Μια εικόνα teaser έδειξε έναν παίκτη οπλισμένο με μια αξίνα να σκάβει τρύπα, που δεν είναι ακριβώς το πιο συναρπαστικό παράδειγμα, αλλά φαίνεται ότι θα ξέρουμε περισσότερα τον Απρίλιο όταν ανακοινωθεί η ενημέρωση των καταστρέψιμων περιβαλλόντων, με μελλοντικές βελτιώσεις και επεκτάσεις να ακολουθούν μετά από αυτό.

FULL ROAD MAP

«Μιλώντας για τις συνεχείς βελτιώσεις, τα tweaks στα όπλα του PUBG θα έρχονται τώρα κάθε δύο μήνες, παρέχοντας ένα πιο συχνό τρόπο για τη διατήρηση της ισορροπίας και διατήρησης του ανταγωνιστικού meta του παιχνιδιού όσο πιο φρέσκη γίνεται», λένε οι developers. Αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν πρώτα στη λειτουργία Arcade, επιτρέποντας την ανάδραση των παικτών πριν στη συνέχεια εφαρμοστούν στις λειτουργίες Normal και Ranked. Η ενημέρωση 28.2 θα φέρει μια μεγάλη αναδιοργάνωση SMG στο Arcade, πριν από μια προγραμματισμένη επέκταση στο υπόλοιπο παιχνίδι τον Ιούνιο. Οι developers του PUBG πρόσθεσαν ότι τα SCAR-L και AKM είναι επίσης στα σχέδια για το μέλλον, μαζί με nerfs σε μη καθορισμένα “δυνατά όπλα”.

Δείτε επίσης: Dragon’s Dogma 2: Κυκλοφόρησε ο δημιουργός χαρακτήρων

Αλλού, οι developers λένε ότι θα προσθέσουν νέα αντικείμενα σχεδιασμένα γύρω από τη μεταφορά και τη συλλογή αντικειμένων παρά μόνο για το να πυροβολούν ο ένας τον άλλον. Η ομάδα λέει ότι “εξερευνά” το δυναμικό για φορητά καλώδια ζιπ-λάιν, ακολουθώντας την εισαγωγή του vehicle vaulting και της συνεργασίας στην αναρρίχηση ως επεκτεινόμενες επιλογές κίνησης στην προηγούμενη ενημέρωση του περασμένου μήνα.

Αν και οι ενημερώσεις δεν θα εισάγουν απαραίτητα ολόκληρες νέες λειτουργίες, θα υπάρχει ένας νέος τρόπος παιχνιδιού. Το σύστημα ομάδας εναντίον ομάδας θα σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε εσείς και οι φίλοι σας μια άλλη ομάδα σε μια σειρά συνεχόμενων αγώνων, παρακολουθώντας την αντίστοιχη τοποθέτησή σας και τις νίκες για να κερδίσετε νέες ανταμοιβές. Θα υπάρχουν επίσης κάποιες περιστασιακές ειδικές λειτουργίες, μετά από την περσινή προσφορά Survivors Left Behind του Halloween, η οποία προγραμματίζεται τώρα να λαμβάνει τρίμηνες ενημερώσεις δίπλα στο Team Deathmatch και το Intense Battle Royale.

Δείτε επίσης: Paper Mario: The Thousand-Year Door και Luigi’s Mansion 2 HD αποκτούν ημερομηνίες κυκλοφορίας για το Switch

Οι νέες ενημερώσεις – ειδικά τα καταστρέψιμα περιβάλλοντα – πιθανώς θα υποστηριχθούν από μια προγραμματισμένη μετάβαση στο Unreal Engine 5 ως θεμέλιο. Αυτή η βασική αλλαγή θα συνοδεύεται από σχέδια για την υποστήριξη περιεχομένου που δημιουργούν οι χρήστες, με τους developers του PUBG να λένε ότι ελπίζουν να προωθήσουν “ένα διαβρωμένο, κοινοτικό οικοσύστημα” καθώς η κοινότητα προσθέτει στην προσφορά της.

Υπάρχει πολύ περισσότερο στο FULL ROAD MAP, συμπεριλαμβανομένης της ενδιαφέρουσας σημείωσης ότι πάνω από τρεις εκατομμύρια cheaters (απατεώνες) αποκλείστηκαν απο το παιχνίδι πέρυσι (2023)ένα άλμα 33% σε σχέση με τα 2,4 εκατομμύρια που αποκλείστηκαν το 2022. Αυτός ο αριθμός προήλθε μέσα από την ανανεωμένη προσέγγιση του PUBG στον εντοπισμό των απατεώνων και των εργαλείων απάτης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μοντέλων βαθιάς μάθησης για την εντοπισμό απατεώνων στόχων και παρόμοιων εργαλείων. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και φέτος, με το PUBG να διαβεβαιώνει τους παίκτες ότι αυτοί που αναφέρθηκαν δεν θα απαγορευτούν αυτόματα αμέσως, αλλά μόνο μετά από “μια συνολική ανάλυση” που έχει διεξαχθεί.

Πηγή: rockpapershotgun