Μελέτη της Apple Watch αποκαλύπτει ποια κράτη ασκούνται περισσότερο και ποια λιγότερο, κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις για μία υγιεινή ζωή!

Δείτε επίσης: Apple Watch: Η double-tap λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη με το watchOS 10.1

Για να γιορτάσει τον Μήνα της Καρδιάς, το Apple Heart & Movement Study δημοσίευσε ενημερωμένες τάσεις στη δραστηριότητα και την καρδιακή φυσική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των πολιτειών που πληρούν – ή όχι – το κατώτατο όριο των 150 λεπτών μέτριας αερόβιας άσκησης ανά εβδομάδα.

Η μελέτη Apple Heart & Movement είναι μια συνεργασία μεταξύ του Αμερικανικού Συλλόγου Καρδιολογίας και του νοσοκομείου Brigham and Women’s του ιατρικού σχολείου Harvard – η μελέτη εξερευνά τις συνδέσεις μεταξύ της φυσικής δραστηριότητας και της καρδιακής υγείας χρησιμοποιώντας προϊόντα Apple, όπως το Apple Watch για να καταγράψει τα κράτη που ασκούνται περισσότερο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA), οι άνθρωποι πρέπει να ασκούνται με μέτρια ένταση για 150 λεπτά εβδομαδιαίως, με έντονη άσκηση για 75 λεπτά, ή μια συνδυασμένη προσέγγιση, ενώ πρέπει επίσης να πραγματοποιούν δύο ημέρες μυικής ενδυνάμωσης.

Τόσο για τους ερευνητές όσο και τα άτομα, η καθοριστική σημασία των όρων “μέτρια” και “αυστηρή” μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, αλλά κατέληξαν στα παρακάτω σχετικά με το τι αποτελεί “μέτρια” άσκηση:

  • Προκαλεί μια μικρή αύξηση στην αναπνοή ή το ρυθμό της καρδιάς.
  • Επιτρέπει την ομιλία αλλά όχι το τραγούδι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
  • Σχετίζεται με το ρυθμό παλμών μεταξύ 64 – 76% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.
  • Απαιτεί μια αντιληπτή βαθμολόγηση προσπάθειας από 12 έως 14 σε κλίμακα από 6 έως 20,5 (κλίμακα Borg).

Δείτε ακόμα: WatchOS 10: Επαναφέρει τα widget στο Apple Watch

Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν τουλάχιστον έξι εβδομάδες δραστηριοτήτων μέσα σε ένα δωδεκάμηνο, παρέχοντας ένα συνολικό αριθμό 92.793 ατόμω

ν από όλη τη χώρα.

Από τη μελέτη του Apple Watch προκύπτει ότι τα τρία κορυφαία κράτη όπου οι άνθρωποι ασκούνται κατά μέσο όρο 150 λεπτά την εβδομάδα είναι της Μασαχουσέτης (67,2%), της Νέας Υόρκης (66%) και του Κονέκτικατ (64,1%). Τα τρία τελευταία κράτη είναι της Οκλαχόμα (41,4%), της Λουιζιάνα (41,3%) και του Μισισιπή (38,5%).

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτές τις αντιφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του να ζει κάποιος σε μια πόλη που μπορεί να περπατηθεί έναντι μιας αγροτικής περιοχής, της πρόσβασης στη φύση, των διαφορετικών επιπέδων εισοδήματος και άλλων.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Θα κυκλοφορήσει σύντομα επίλυση στο πρόβλημα της μπαταρίας

Τα έξυπνα ρολόγια ενισχύουν την καθημερινότητά μας με πολλούς τρόπους. Πρώτον, παρέχουν άμεση πρόσβαση σε ειδοποιήσεις και εφαρμογές. Με ένα απλό άγγιγμα του καρπού, μπορείτε να δείτε τα νέα σας μηνύματα, να απαντήσετε σε κλήσεις και να ελέγξετε τις εφαρμογές σας. Δεύτερον, είναι ιδανικά για την παρακολούθηση της φυσικής σας κατάστασης. Μπορούν να παρακολουθούν την καρδιακή σας συχνότητα, τα βήματά σας, τις θερμίδες που καίτε και ακόμη και την ποιότητα του ύπνου σας. Τρίτον, τα έξυπνα ρολόγια μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλεία πλοήγησης. Με την ενσωματωμένη GPS λειτουργία, μπορείτε να λάβετε οδηγίες πλοήγησης απευθείας στον καρπό σας, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξετε το τηλέφωνό σας.

Πηγή: 9to5mac