Το Google Play Store παρουσιάζει αλλαγές και ενημερώσεις με “νέους τρόπους αλληλεπίδρασης” που αφορούν τα παιχνίδια στο κινητό σας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι χρήστες πρέπει να ξεκινήσουν να παρακολουθούν βίντεο στο YouTube σχετικά με μερικά από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του Play Store στην καρτέλα “Παιχνίδια”.

Διαβάστε σχετικά: Google Play Store: Προσθέτει ειδικές ενότητες για tablet apps

Σε ανάρτησή της στο ιστολόγιο των Android Developers, η Google ανακοίνωσε ότι οι καταχωρίσεις στα καταστήματα θα προβάλλουν πλέον “πιο εμφανείς” ενημερώσεις για παιχνίδια, νέο περιεχόμενο και προσφορές παιχνιδιών. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν όλους τους χρήστες, καθώς η Google αναφέρει ότι θα ισχύουν μόνο για αγγλόφωνους.

Οι developers αποκτούν νέα εργαλεία για διαφημίσεις εντός των παιχνιδιών. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να βρουν τις διαφημίσεις άψογα ενσωματωμένες σε ένα παιχνίδι, κάτι που ισχύει σε διαφημιστικά βίντεο. Οι developers παιχνιδιών για κινητά μπορούν τώρα να προβάλλουν διαφημίσεις χωρίς να διακόψουν την αναπαραγωγή.

Παράλληλα με τις ενημερώσεις του Play Store, οι χρήστες θα πρέπει να προσέξουν τη νέα ενότητα Συχνές Ερωτήσεις που δημιουργήθηκε από το AI της Google και εμφανίζεται στη σελίδα λεπτομερειών μιας εφαρμογής.

Οι χρήστες υπολογιστών λαμβάνουν επιπλέον υποστήριξη για παιχνίδια του Google Play για ενσωματωμένα επιτραπέζια παιχνίδια. Σύντομα, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη υποστηριζόμενων παιχνιδιών για φορητές συσκευές από τον υπολογιστή τους. Η Google ανακοινώνει την εισαγωγή του Solo Leveling: Aris σε εταιρείες όπως το Genshin Impact, ο Odin: Valhalla και το Lineage2M μέσω του προγράμματος εκκίνησης Play Games για υπολογιστές.

Οι συνδρομητές του Play Pass απολαμβάνουν εξαιρετικά προνόμια. Από χθες (12 Μαρτίου), λαμβάνουν επιπλέον δώρα για να απολαύσουν ακόμη περισσότερο τα παιχνίδια τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νέες επιλογές και εκπτώσεις θα είναι διαθέσιμες προσεχώς για τα EA SPORTS FC Mobile, Mobile Legends: Bang Bang, MONOPOLY GO! και Roblox.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Play Pass της Google φέρεται να αυξήθηκε κατά 120% το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία προτίθεται να επεκτείνει τις ανταμοιβές εντός παιχνιδιού της υπηρεσίας σε 21 αγορές έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Επιπλέον, προγραμματίζει την εισαγωγή του Play Pass στη Νότια Κορέα φέτος.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Ευκολότερη η διαγραφή προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία εστιάζει πλέον στο πρόγραμμα επιβράβευσης αφοσίωσης με την ονομασία “Play Points”, ανακοινώνοντας ότι έχει ξεπεράσει τα 220 εκατομμύρια μέλη και σχεδιάζει να το εισάγει σύντομα στη Βραζιλία.

Τέλος, η Google παρέχει στους προγραμματιστές επιπλέον εργαλεία για να προσφέρουν περισσότερες επιλογές σύνδεσης στις υπηρεσίες Παιχνιδιών Play στους χρήστες. Δεν δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα είναι αυτές οι επιλογές, υπογραμμίζει ωστόσο ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος του παιχνιδιού θα είναι ανεξάρτητες από τη μέθοδο που έχετε επιλέξει.

Πηγή: androidcentral