Το Polestar 3 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, και ήδη λαμβάνει μια μεγάλη μείωση της τιμής του.

Η Σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων μειώνει την αρχική τιμή για το επερχόμενο midsize SUV της, το οποίο θα ξεκινήσει την παραγωγή του στο δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Δείτε επίσης: Αποκαλύφθηκε το Mercedes-AMG E53 Hybrid 4Matic+ του 2025

Η Polestar αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες τιμολόγησης για το επερχόμενο midsize ηλεκτρικό τρίγωνο SUV της: το Polestar 3. Και κυρίως – και ίσως αντανακλά το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων τα τελευταία μήνες – το Polestar 3 θα ξεκινήσει από μια τιμή που είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή που προέβλεπε αρχικά η εταιρεία.

Η Polestar, η οποία είχε την υποστήριξη της Volvo αλλά τώρα εποπτεύεται από τη μητρική εταιρεία της Volvo στην Κίνα, Geely, ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Polestar 3 τον Οκτώβριο του 2022. Τότε, η εταιρεία είπε ότι το υψηλής τεχνολογίας SUV θα ξεκινήσει από $83.900, τοποθετώντας το στο πολυτελές τμήμα των οχημάτων.

Δείτε ακόμα: Η Rivian ανακοίνωσε τα R2, R3 και R3X: Τα νέα ηλεκτρικά SUV

Ωστόσο, τώρα, η Polestar λέει ότι η τιμή ενός Polestar 3 Long Range με τετρακίνητο θα ξεκινήσει από $73.400. Με την επιπλέον χρέωση μεταφοράς $1,400, αυτό αυξάνεται σε $74,800 – που είναι ακόμα μακριά από τα $84,000. Ευρέως, οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων έχουν πέσει ανα κλίμακα, ενθαρρυνόμενες από τις μεγάλες μειώσεις τιμών της ηγέτιδας στην αγορά, Tesla. Αυτή η έκδοση θα ξεκινήσει την παραγωγή κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τους πελάτες να μπορούν να παραλάβουν το αυτοκίνητο το καλοκαίρι.

Επιπλέον, η Polestar είπε ότι όλες οι εκδόσεις του Polestar 3 θα έρθουν με το Pilot pack της αυτοκινητοβιομηχανίας ως βασική επιλογή, το οποίο περιλαμβάνει χαρακτηριστικά υποστήριξης οδηγού όπως προσαρμοστικός έλεγχος ταξιδιού, βοήθεια στη διατήρηση της λωρίδας, αυτοματοποιημένες αλλαγές λωρίδας και ένα σύστημα προβολής κεφαλής. (Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρεώνουν επιπλέον για αυτά τα χαρακτηριστικά.)

Δείτε επίσης: Aston Martin Vantage: Το νέο Safety Car της Formula 1

Εάν οι πελάτες θέλουν μερικά επιπλέον καλούδια, όπως ένα σύστημα ήχου Bowers & Wilkins 1,610 watt με 25 ηχεία και ένα subwoofer, καθώς και καθίσματα από “βιο-αποδιδόμενο” MicroTech και αιγοπρόβατο για την ευημερία των ζώων, θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και ζάντες 21″ ιντσών, μπορούν να επιλέξουν το πακέτο Plus με κόστος $5,500, για συνολικό ποσό $78,900.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ρίζες της στην απόδοση και το μηχανοκίνητο αθλητισμό, η εταιρεία διαθέτει επίσης μια έκδοση Performance pack του Polestar 3, η οποία κοστίζει $79,400 ($80,800 με μεταφορικά). Αυτό περιλαμβάνει την ρύθμιση του συνόλου της ανάρτησης της Polestar, τις 22″ ιντσών ελαφριές ζάντες από το Performance, ένα αναβαθμισμένο λογισμικό απόδοσης που αυξάνει την ισχύ σε 517 ίππους και 671 λίβρες-πόδια ροπής, μια επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα, και “σουηδικές χρυσές” λεπτομέρειες στις ζώνες ασφαλείας.

Εάν είστε συλλέκτης, ένα Polestar 3 με όλα τα πακέτα (Pilot, Plus και Performance) θα πωληθεί για $84,00 – λίγο περισσότερο από την αρχική τιμή βάσης από το 2022.

Το Polestar 3 θα παραχθεί αρχικά στο εργοστάσιο της Geely στην Τσενγκντού, Κίνα, ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της στη Νότια Καρολίνα μέσα στο έτος.

Πηγή: theverge