Η προπαγάνδα στο Helldivers 2 φτάνει σε ένα νέο ύψος καθώς οι προγραμματιστές ψεύδονται για ιπτάμενα έντομα ενώ οι παίκτες δημιουργούν έγγραφα: «Αυτοί οι προδότες δουλεύουν υπερωρίες για να γεμίσουν τα μυαλά σας με ψέματα».

Μην πιστεύετε τα ψέματα, νεοσύλλεκτοι. Η υποκριτική προπαγάνδα που διαμορφώνει το ενοχλητικά αλλά ενδιαφέρον δημοκρατικό σύμπαν του Helldivers 2 έχει πραγματικά φτάσει στο αποκορύφωμά της μετά από αντιφατικές, απολύτως πραγματικές αναφορές από την κοινότητα του παιχνιδιού και τους προγραμματιστές του.

Δείτε επίσης: Το νέο παιχνίδι F1 Manager σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η πρόσφατη ανακάλυψη νέων ιπτάμενων Terminids, οι αναφορές των οποίων απορρίφθηκαν γρήγορα ως «προπαγάνδα από συμπαθείς των εντόμων» από τον CEO της Arrowhead και σκηνοθέτη του Helldivers 2 Johan Pilestedt. Η διαχειρίστρια κοινότητας και κοινωνικής διαχείρισης η Katherine «Baskinator» Baskin επανέλαβε τον Pilestedt, λέγοντας: «Αυτοί οι προδότες δουλεύουν υπερωρίες για να γεμίσουν τα μυαλά σας με ψέματα, στρατιώτες!»

Αντιμέτωπος με μια κοντινή εικόνα που δείχνει σαφώς ένα ιπτάμενο εχθρό σε επίσημο προώθησης υλικού του Helldivers 2, ο Pilestedt είχε αυτό να πει: «Αλλοίωση εικόνας από προδότες.»

Οι παίκτες ήταν γρήγοροι με το να συμμετέχουν στο αστείο. «Αυτά θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε,» είπε ένας δημοκρατικός παρατηρητής σχετικά με το υλικό με τα ιπτάμενα έντομα. «Πιθανότατα απλά να είναι αέριο βάλτου που αντανακλάει σε έναν αετός» Ο Pilestedt ενίσχυσε τον ισχυρισμό, αποκαλώντας τον αμφισβητούμενο νεοσύλλεκτο «ένα αληθινό πατριώτη.»

Δείτε ακόμα: Αποχώρηση του CEO της Starbreeze Studios λίγο μετά το λανσάρισμα του Payday 3

Αλλά αυτό είναι μακράν από το μόνο ερώτημα στο δωμάτιο. Μόλις σήμερα, ένα δελτίο ειδήσεων της Super Earth ανακοίνωσε ότι οι Helldivers σύντομα θα «περιέχουν έντομα μονίμως» σε ένα τοπικό τομέα χάρη στο πλέγμα της εκστρατείας Termicide στην καρδιά της τελευταίας μείζονας εντολής του παιχνιδιού. «Το Termicide αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό, με ειδικούς να λένε ότι τα οφέλη για την τοπική οικολογία υπερτερούν κατά πολύ της απώλειας μερικών ενδογενών ειδών,» δηλώνει το βίντεο, φαίνεται να διαμορφώνει την πρώτη μείζονα μόνιμη νίκη στον αιώνιο πόλεμο.

Αλλά αυτό είναι όλο; Και μπορούμε να εμπιστευτούμε τα λόγια των αρνητών των ιπτάμενων εντόμων; Η κοινότητα του Helldivers 2 δεν είναι τόσο βέβαιη. Πειστήριο Α: αυτό το εξαιρετικά πραγματικό εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε από τον χρήστη Reddit ChimkennBiskets, ένα αξιόπιστο όνομα αν υπάρχει ποτέ ένα:

Όπως μπορείτε εύκολα να δείτε, αυτό το πραγματικά εμπιστευτικό έγγραφο δείχνει ότι, αντίθετα με τη σημερινή ανακοίνωση, το Termicide είναι για την ακρίβεια εξαιρετικά επιβλαβές, ικανό να προκαλέσει στους ανθρώπους τέτοια σοβαρά συμπτώματα ώστε η μοναδική συμβουλή πρώτων βοηθειών είναι η «καυτηρίαση»

. Δεν θέλω να γίνω πολιτικός, φίλοι, αλλά αυτό φαίνεται λίγο υπερβολικό.

Δείτε επίσης: Το Street Fighter 6 διαφημίζει την κυκλοφορία του Akuma

Ορισμένοι άνθρωποι στα σχόλια είναι, για να το πούμε επιεικώς, μη πεισμένοι. «Θεωρήστε τον εαυτό σας υπό έρευνα από το Υπουργείο Αλήθειας, προδότες.» «Πόσο σας πληρώνουν τα έντομα;!» ρωτάει ένας δημοκρατικός στρατιώτης.

Για να το πούμε λιγότερο επιεικώς, ο χρήστης hellothisismadlad συνέβαλε με αυτό: «Θα πυροβολήσω κάθε μια από εκείνες τις καταραμένες παράνομες κεραίες για να παρέχω στα παιδιά μου πάντα την καλύτερη δημοκρατική τηλεοπτική εμπειρία όλη την ημέρα.» Χαλάρωσε λίγο, τρελέ. Μιλάμε για έντομα εδώ.

Το Termicide έχει τους υποστηρικτές του, φυσικά. Η κοινότητα του Helldivers 2 είναι ένα μεγάλο «ring» για την ηθική του πολέμου, και όλο το θέαμα είναι εκπληκτικό να παρακολουθείται.

Το Helldivers 2 είναι ένα παιχνίδι πρώτα απ’ όλα βασισμένο στο gameplay, με πλούσιο στην αφήγηση σε δεύτερο προσδόκιμο. Η Arrowhead όμως έχει καταφέρει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο με τη συγγραφή. Με σχετικά λίγη ωθητική δύναμη, η μηχανή προπαγάνδας έχει γίνει αυτό-το-αυτό, με τους παίκτες να γράφουν ενθουσιασμένα νέα κεφάλαια στην ιστορία. Πάρτε αυτήν την σύγχρονη κλασική περίπτωση, για παράδειγμα: «Έχω επιβιώσει από 10 επιχειρήσεις Helldive σε σειρά. Η Super Earth δεν νοιάζεται για εμάς,» είπε ο SkyHighDragon, μόνο και μόνο για να βρεθεί η ανάρτηση του «διαγραμμένη και υπό έρευνα για προδοσία.» Άλλοι Helldivers γρήγορα κατηγόρησαν τον χρήστη για το ότι είναι «στον αυτόματο» και πίεσαν για να τερματιστεί η παράνομη μετάδοσή τους. Είναι ένα γνήσιο role-playing μαζικής κλίμακας. Όλοι μπαίνουν στον ρόλο τους , και αυτός ο ρόλος τους θα μπορούσε να είναι από οποιαδήποτε φατρία. Αυτή είναι η δύναμη μιας ενεργού κοινότητας και περιεχομένου που δημιουργήθηκε από τους χρήστες, και είναι δοξασμένη».

Πηγή: gamesradar