Το Grand Theft Auto 6 «έσκασε» σαν βόμβα στα πρωτοσέλιδα των news feed παγκοσμίως όταν η Rockstar Games το αποκάλυψε τον Δεκέμβριο του 2023. Γρήγορα έσπασε ρεκόρ προβολών και αναρριχήθηκε στα στατιστικά, θέτοντας φωτιά στη βιομηχανία με μια έντονη ανυπομονησία για το ότι μπορεί να είναι το παιχνίδι με τις ταχύτερες και περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Δείτε επίσης: GTA 6: Ο CEO της Take-Two Αποκαλύπτει Νέα για την Κυκλοφορία

Αναλυτής προβλέπει ότι το GTA 6 θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε ποτέ

Πρόσφατα, ο Mat Piscatella, ένας ειδικός αναλυτής της Circana, καθίσταται μαζί με το GamesIndustry.biz για να συζητήσει το χρηματοοικονομικό προοπτικό της βιομηχανίας των παιχνιδιών, υποδεικνύοντας ότι εμείς (ως παγκόσμια κοινότητα) χρειαζόμαστε περισσότερες ” υπερεπιτυχείες” όπως το Palworld καθώς οι δαπάνες πέφτουν. Επίσης υποστήριξε ότι το Grand Theft Auto 6 θα είναι ένα παιχνίδι με μνημειώδη σημασία που θα αλλάξει το πρόσωπο της βιομηχανίας.

Δείτε ακόμα: 60FPS στο GTA 6: Οι Fan Εκφράζουν τις Ανησυχίες τους

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη βιομηχανία των παιχνιδιών.

Από περισσότερες από 16.000 απολύσεις σε δεκαοκτώ μήνες έως την ακύρωση παιχνιδιών που φαινόταν φαινομενικά φοβερά στο χαρτί, οι gamers και οι εργαζόμενοι στη gaming βιομηχανία σε όλο τον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει ορισμένες έντονες προκλήσεις τελευταία. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, σύμφωνα με τον Piscatella, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο GamesIndustry.biz.

“Αυτό θα είναι ένα δύσκολο έτος, αλλά αν κοιτάξετε προς το 2025, αν τα επιτόκια πέσουν και τα χρήματα καταστούν λίγο πιο ελεύθερα στους developers και τους εκδότες, θα πρέπει να πάρουμε μια ώθηση στον κύκλο ανάπτυξης ξανά. Θα έχουμε μια ανανεωμένη παρτίδα ενδιαφέροντος με το GTA 6 ειδικά. Πιθανότατα δεν έχει υπάρξει ποτέ πιο σημαντικό πράγμα που να έχει κυκλοφορήσει στη βιομηχανία, οπότε καμία πίεση.”

Δείτε επίσης: Το Red Dead Redemption 2 μετατρέπεται σε GTA 6 χάρη σε mods

Είναι μια δίκαιη εκτίμηση. Περισσότερο από δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Grand Theft Auto 5, εξακολουθεί να κυριαρχεί στις πωλήσεις και να μαζεύει περισσότερες προβολές σε πλατφόρμες όπως το Twitch από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Είναι πραγματικά καιρός για ένα νέο τίτλο, και ενώ οι θαυμαστές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025 για να πιάσουν τα χέρια τους στο GTA 6, το τρένο της ανυπομονησίας είναι απίθανο να επιβραδυνθεί οποιαδήποτε στιγμή σύντομα.

Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες ότι θα έχει περισσότερες προ-παραγγελίες και περισσότερες πωλήσεις στην έναρξη από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι στην ιστορία. Αυτό ήταν περίπου το σενάριο με το GTA 5 του 2013, και δεδομένης της ανταπόκρισης στο πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού, είναι εύκολο να δούμε το GTA 6 να ξεπερνά τον προκάτοχό του με ευκολία.

Πηγή: insider-gaming.com