Μια αναπάντεχη ανακοίνωση φέρνει νέα ζωή στο Sea of Stars, με τη συναρπαστική εισαγωγή της λειτουργίας co-op.

Το indie RPG Sea of Stars του περασμένου έτους έχει φτάσει έναν εντυπωσιακό ορόσημο και η ομάδα πίσω από το παιχνίδι το γιορτάζει με έναν αρκετά αναστροφικό τρόπο. Από την κυκλοφορία του το περασμένο καλοκαίρι, το Sea of Stars έχει παιχτεί από περισσότερους από πέντε εκατομμύρια παίκτες, και για να επισημάνει την περίσταση, η Sabotage Studio ανακοίνωσε ότι θα λάβει… τριπλό co-op στην κουζίνα;

Δείτε ακόμα: Αποχώρηση του CEO της Starbreeze Studios λίγο μετά το λανσάρισμα του Payday 3

Οι λειτουργίες συνεργασίας είναι αρκετά κοινές στα παιχνίδια, ακόμα κι αν είχαν ένα μικρό παρακμιακό διάστημα τις τελευταίες γενιές, αλλά παιχνίδια όπως το It Takes Two του 2021, έχουν δημιουργήσει μια μικρή αναγέννηση τελευταία. Ωστόσο, υπάρχουν είδη παιχνιδιών που δεν είναι φυσικά κατάλληλα για συνεργασία, και οι παραδοσιακά ενιαίοι RPG είναι μεταξύ αυτών. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ποτέ να συμβεί, και ο θεός ξέρει ότι το Baldur’s Gate 3 το κατάφερε αρκετά αποτελεσματικά πέρυσι, αλλά είναι ακόμα λίγο σπάνιο. Προσθέστε το Sea of Stars στη λίστα των τίτλων που προσπαθούν να το πετύχουν.

Sea of Stars | 3 Player Couch Co-op Teaser

Με την ονομασία “Ενιαίος Παίκτης+”, η νέα λειτουργία δεν απέχει πολύ από αυτό που οι παίκτες του Sea of Stars είναι συνηθισμένοι από τη σύντομη επισκόπηση που παρέχεται. Μέχρι τρεις παίκτες θα μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα και να εμπλακούν στην κίνηση και τη μάχη του Sea of Stars, η οποία θα έχει μια επιπλέον παραμόρφωση στη συνεργασία. Η μάχη του Sea of Stars, η οποία περιλαμβάνει χρονισμένα πλήκτρα όπως το Super Mario RPG, έχει αρκετές προηγμένες τεχνικές που συνδυάζουν τις ικανότητες των χαρακτήρων ή απλώς χρησιμοποιούν περισσότερους από ένα χαρακτήρες ταυτόχρονα. Στον Ενιαίο Παίκτη+, τώρα θα υπάρχουν “συνεργαστικά χτυπήματα με χρονόμετρο” που δίνουν σε άλλα μέλη της παρέας ένα ενεργό ρόλο στις προαναφερθείσες κινήσεις.

Δείτε επίσης: Το νέο παιχνίδι F1 Manager σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα

Η νέα λειτουργία αναφέρεται συγκεκριμένα στη δήλωση τύπου της Sabotage ως “couch co-op”, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσκαλέσετε μερικούς φίλους για να το παίξετε, αντί να πάτε online. Το Kotaku επικοινώνησε με την Sabotage για να επιβεβαιώσει ότι η λειτουργία θα υποστηρίζει μόνο τοπικό παιχνίδι και ένας εκπρόσωπος είπε: “Αυτό το όραμα είναι πράγματι να το κρατήσουμε σε τοπικό co-op“. Αυτό επιλύει κάθε ανησυχία για το να πρέπει να συγχρονίσετε εισόδους πάνω από οτιδήποτε άλλο εκτός από το πιο ασφαλές δίκτυο!

Η Sabotage δεν είχε πολλά άλλα να μοιραστεί για τη λειτουργία πέρα από το ότι είναι σε ενεργό ανάπτυξη και να περιμένουμε περισσότερα νέα σύντομα. Εκτός από την αναπάντεχη ανακοίνωση της συνεργασίας, η Sabotage εργάζεται επίσης σε ένα DLC για το Sea of Stars με το όνομα Throes of the Watchmaker, το οποίο ήταν ένας στόχος επέκτασης του Kickstarter που πέτυχε το παιχνίδι κατά τη διάρκεια της αρχικής του καμπάνιας.

Πηγή πληροφοριών: kotaku.com