Η εταιρεία Proton, με έδρα την Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Mail Desktop, για υπολογιστές Windows και Mac, ενώ μια έκδοση για Linux βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση.

Δείτε επίσης: Η Apple επεκτείνει το Self Service Repair Πρόγραμμα στα M3 MacBook Pro και iMac

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή Proton Mail Desktop έχει βελτιστοποιηθεί για να συνδεθεί με τους υπολογιστές Mac, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συγχρονίσει θέματα με τη φωτεινή ή σκοτεινή λειτουργία desktop, να εμφανίζει ειδοποιήσεις με φυσικό τρόπο και να προσφέρει άμεση μετάβαση μεταξύ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερολογίου.

Η νέα εφαρμογή του Proton Mail Desktop κληρονομεί δέκα χρόνια βελτιώσεων στην ασφάλεια που κατασκευάσαμε για την ιστοσελίδα μας. Αυτό σημαίνει ότι το Proton Mail Desktop για Windows και Mac διατηρεί τη δέσμευσή μας στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα με αρκετά βασικά χαρακτηριστικά: κρυπτογράφηση μηδενικής πρόσβασης και end-to-end κρυπτογράφηση, προστασία ενάντια σε trackers και προσπάθειες phishing, καθώς και το πρόγραμμα υψηλής ασφάλειας για τον λογαριασμό μας, Proton Sentinel.

Η Proton αναφέρει ότι η δυνατότητα χρήσης ξεχωριστής εφαρμογής αντί για περιηγητή, για την πρόσβαση σε email και ημερολόγιο προσφέρει επιπλέον οφέλη στην ασφάλεια, όπως η προστασία των email ή γεγονότων από επιβλαβείς επεκτάσεις περιηγητή και η δυνατότητα αυτόματων ενημερώσεων χωρίς να εξαρτώνται από έναν περιηγητή.

Δείτε ακόμα: Gurman: Η Apple θα ανακοινώσει νέους Mac στο τέλος του μήνα

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης ένα εργαλείο Εύκολης Μετάβασης που επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν μηνύματα από το Outlook ή το Gmail, να προωθούν νέα μηνύματα από το Gmail και άλλα.

Εκτός από αυτές τις προσθήκες, η εφαρμογή επιφάνειας εργασίας πρέπει να είναι εξοικειωμένη στους χρήστες του Proton. “Οποιοσδήποτε έχει χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα μας θα νιώσει αμέσως σαν στο σπίτι του

,” δηλώνει η εταιρεία.

Οι κάτοχοι λογαριασμού Proton που πληρώνουν μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Proton Mail Desktop από τον ιστότοπο της Proton στον υπολογιστή Mac τους, με την εταιρεία να προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών σε όσους χρησιμοποιούν το δωρεάν πλάνο της Proton.

Δείτε επίσης: Apple “Scary Fast” event: Νέα τσιπ M3 και υπολογιστές Mac

Πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση edge-to-edge;

Η κρυπτογράφηση edge-to-edge, που έχει ενσωματωθεί στο Proton Mail Desktop για Mac είναι μια μέθοδος προστασίας των δεδομένων κατά τη μεταφορά τους από τον αποστολέα στον παραλήπτη. Αυτό επιτυγχάνεται μετατρέποντας τα δεδομένα σε μια μορφή που μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί μόνο με έναν ειδικό κλειδί. Όταν ο αποστολέας στέλνει ένα μήνυμα, αυτό κρυπτογραφείται με ένα κλειδί που είναι γνωστό μόνο σε αυτόν και τον παραλήπτη. Αυτό το κλειδί είναι μοναδικό για κάθε μήνυμα και δημιουργείται αυτόματα κατά την αποστολή του μηνύματος. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Όταν τα δεδομένα φτάνουν στον παραλήπτη, χρησιμοποιείται το κλειδί για να αποκρυπτογραφηθούν και να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή. Αυτό εξασφαλίζει ότι μόνο ο παραλήπτης μπορεί να δει τα πραγματικά δεδομένα.

Πηγή: macrumors