Χθες, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που ζητά από την ByteDance να πουλήσει το μερίδιο της στο TikTok, αν δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπη με οριστική απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ. Μετά την κυκλοφορία της είδησης αυτής, ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του TikTok, Shou Chew, δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο καλεί τους Αμερικανούς χρήστες να αντιδράσουν.

Το νομοσχέδιο με τίτλο “Protecting Americans From Foreign Adversary Controlled Applications Act“, εγκρίθηκε από τη Βουλή το πρωί της Τετάρτης με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι ξεκάθαρο: 352 ψήφοι υπέρ και 65 κατά. Παρόλο που υποστηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στη Βουλή, παραμένει ασαφές εάν θα περάσει από τη Γερουσία ή όχι. Εάν συμβεί αυτό, ο Πρόεδρος Biden θα το υπογράψει.

Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, η ByteDance θα έχει 165 ημέρες για να συμμορφωθεί, διαφορετικά θα ανακοινωθεί απαγόρευση του TikTok, που σημαίνει ότι τα καταστήματα εφαρμογών συμπεριλαμβανομένων των Apple App Store και Google Play, θα σταματήσουν να φιλοξενούν την εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο TikToker Tzane ενώ βρισκόταν στην Ιταλία

Υπό το φως του νομοσχεδίου, ο CEO του TikTok, Shou Chew, μπήκε στην εφαρμογή και ζήτησε από τους 170 εκατομμύρια χρήστες να μοιραστούν τις ιστορίες τους με τους γερουσιαστές τους, ώστε “να προστατέψουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα” και “να ακουστεί η φωνή τους”.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές και likes, καθώς και πάνω από 100.000 σχόλια σε λιγότερο από 14 ώρες.

Στην ενότητα σχολίων, είναι σαφές ότι οι χρήστες του TikTok υποστηρίζουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και ότι δεν θέλουν να χάσουν την εφαρμογή.

Τα σχόλια συνεχίζονται και πολλοί λένε ότι το TikTok είναι η μόνη πλατφόρμα που οι χρήστες εμπιστεύονται και αισθάνονται ασφαλείς όταν την χρησιμοποιούν.

Δείτε επίσης: Το TikTok Photos ανταγωνίζεται το Instagram

Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, ελπίζει ότι η Γερουσία θα ενεργήσει γρήγορα. Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, καθώς η Bytedance θα μπορούσε να συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα Αμερικανών χρηστών και να τα παραδίδει στην κινεζική κυβέρνηση. Από τη μεριά του, ο CEO του TikTok έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν συλλέγει και δεν κοινοποιεί δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τους χρήστες του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν η ByteDance δεν πουλήσει την πλατφόρμα, το TikTok θα απαγορευτεί πλήρως, κάτι που θα σήμαινε ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το περιεχόμενο ή να δημιουργούν νέο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Η απαγόρευση του TikTok θα ενδυναμώσει το Facebook

TikTok: Ο CEO καλεί τους Αμερικανούς να αντιδράσουν στο νομοσχέδιο απαγόρευσης

Όπως είπε και η ίδια η εταιρεία, η απαγόρευση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ευκαιριών για τους influencers και τους δημιουργούς περιεχομένου που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να κερδίσουν χρήματα.

Επιπλέον, αν το TikTok πωληθεί σε μια άλλη εταιρεία, οι χρήστες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αλλαγές στη λειτουργία της πλατφόρμας, ανάλογα με το πώς η νέα εταιρεία αποφασίζει να διαχειριστεί την πλατφόρμα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει αλλαγές στην πολιτική περιεχομένου, τις δυνατότητες διαφήμισης και την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Πηγή: 9to5mac.com