Νέα μορφή διαφημίσεων ελεύθερης μορφής στο Reddit: Τι σημαίνει για τους χρήστες και τι για τους διαφημιστές;

Το Reddit ανακοίνωσε την Πέμπτη την εισαγωγή μιας νέας μορφής διαφήμισης η οποία μοιάζει με τις αναρτήσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες στην πλατφόρμα. Η κίνηση αυτή έρχεται την περίοδο που το Reddit ετοιμάζει την δημόσια εγγραφή του στο χρηματιστήριο (IPO). Η νέα μορφή διαφήμισης, που ονομάζεται διαφημίσεις ελεύθερης μορφής, έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με το περιεχόμενο που μοιράζονται οι χρήστες μεταξύ τους, με στόχο να βοηθήσει τους διαφημιστές να μεγιστοποιήσουν την αλληλεπίδραση.

Δείτε επίσης: Το Reddit πωλεί περιεχόμενο χρηστών σε εταιρεία AI

Ενώ η νέα μορφή μπορεί να είναι ελκυστική για τους διαφημιστές, οι διαφημίσεις που μοιάζουν με κανονικές δημοσιεύσεις μπορεί να μην αποτελέσουν ευχάριστη προσθήκη για τους χρήστες.

Οι διαφημιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μορφή για να συνδυάσουν πολλούς τύπους μέσων, όπως εικόνα, βίντεο και κείμενο με τη βοήθεια έτοιμων προτύπων. Το Reddit αναφέρει ότι η μορφή διαφήμισης είναι εμπνευσμένη από έναν από τους πιο δημοφιλείς τύπους δημοσιεύσεων της πλατφόρμας, το “megathread”, το οποίο αποτελεί ένα είδος κεντρικού σημείου για συζητήσεις σχετικά με δημοφιλή θέματα. Παρόμοια με τα megathreads, οι διαφημίσεις ελεύθερης μορφής αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους αναγνώστες να λάβουν γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα μορφή διαφήμισης θα αποτελούσε έναν καλό τρόπο για να γίνουν πράγματα όπως η κυκλοφορία ενός προϊόντος ή η παρουσίαση μιας μάρκας σε ένα νέο κοινό.

Δείτε ακόμα: Το Discord θα προσφέρει περισσότερα παιχνίδια και apps μέσα στα chat του

Όπως και με άλλες διαφημίσεις στο Reddit, οι χρήστες θα μπορούν να διακρίνουν τις διαφημίσεις ελεύθερης μορφής από τις κανονικές δημοσιεύσεις μέσω μιας ετικέτας “Προωθημένη” που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα της εταιρείας σε μια ανάρτηση.

Σε αρχικές δοκιμές της νέας μορφής, το Reddit διαπίστωσε ότι οι διαφημίσεις ελεύθερης μορφής υπερτερούν όλων των άλλων τύπων διαφημίσεων κατά 28% σε μέσο ποσοστό κλικ (CTR), ενώ παράλληλα αυξάνουν την αφοσίωση της κοινότητας όταν τα σχόλια είναι ενεργοποιημένα.

“Οι διαφημίσεις ελεύθερης μορφής δίνουν στους διαφημιστές την ευελιξία να δημιουργήσουν μια διαφήμιση οποιουδήποτε μήκους, χρησιμοποιώντας πολλούς τύπους μέσων, με μια εμφάνιση και αίσθηση που είναι εγγενής στην πλατφόρμα”, δήλωσε ο Jim Squires, EVP Επιχειρηματικού Marketing και Ανάπτυξης του Reddit, σε μια ανάρτηση ιστολογίου. “Αυτή η μορφή ενθαρρύνει έναν συνδυασμό περιεχομένου, πλαισίου και δημιουργικότητας από τις μάρκες, ενώ παράλληλα οδηγεί σε ισχυρή απόδοση και brand awareness.”

Δείτε επίσης: Apple Sports: Αποκτά ενημερώσεις στο MLB και το NCAA

Η νέα μορφή διαφήμισης είναι διαθέσιμη σήμερα σε όλους τους διαφημιστές στο Reddit παγκοσμίως μέσω του Reddit Ads Manager.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία από το Reddit μιας σειράς εργαλείων που ονομάζονται Reddit Pro. Σκοπός αυτών των εργαλείων είναι να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν μια φυσική παρουσία στην πλατφόρμα.

Το Reddit επιδιώκει πιθανότατα να προσελκύσει περισσότερες εμπορικές μάρκες στην πλατφόρμα της και ενδεχομένως να τις μετατρέψει σε διαφημιστές που θα καταβάλλουν σχετικό κόστος. Αυτή η κυκλοφορία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Reddit προσφέρει δωρεάν εργαλεία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις με τη στρατηγική τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: techcrunch