Ανακαλύψτε το Ford Mustang Supercharger Kit: Το 2024 μοντέλο φτάνει τους 800 ίππους με απίστευτα χαμηλή τιμή, μόλις $9,995.

Η Ford Performance αποκάλυψε επιτέλους τις λεπτομέρειες τιμολόγησης και τα συγκεκριμένα του kit υπερπίεσης που θα αυξήσει την ισχύ του 2024 Ford Mustang σε εκπληκτικά 810 ίππους. Το kit υπερπίεσης θα κοστίζει $9,995 και μπορεί να τοποθετηθεί στο Mustang GT και Dark Horse, τα οποία κινούνται από έναν κινητήρα V8 5.0 λίτρων. Η πλήρης αύξηση της ισχύος εξαρτάται από το εάν το Mustang διαθέτει ενεργό σύστημα εξάτμισης ή όχι, αλλά η ισχύς του kit υπερπίεσης δεν πέφτει κάτω από τα 800 άλογα, συνολικά.

Δείτε ακόμα: Μείωση Τιμής για το Polestar 3 πριν καν κυκλοφορήσει

Αυτό κάνει τη συνδυασμένη τιμή του kit υπερπίεσης και του Mustang με V8 να φαίνεται σαν μια ευκαιρία. Το επίσημα εγκεκριμένο kit υπερπίεσης είναι πιθανότατα ο φθηνότερος τρόπος να ξεπεραστούν τα 800 ίπποι χωρίς να δαπανηθεί μια παράλογη ποσότητα χρημάτων, σε σχέση με άλλες επιλογές. Μπορείτε να το αποκαλέσετε οικονομικό, αν θέλετε, ενώ η προηγούμενη έκδοση του kit υπερπίεσης για το Ford F-150 κυκλοφόρησε στην τιμή των $12,000 ενώ απέδιδε 700 ίππους. Το kit υπερπίεσης του F-150 έχει από τότε μειωθεί στην τιμή, αλλά παραμένει στους “μόλις” 700 ίππους.

Δείτε επίσης: Η Toyota διακόπτει την παραγωγή βενζινοκίνητων μοντέλων Corolla και Yaris

Ο δυνατός κινητήρας V8 Coyote στο Mustang δεν διαθέτει υποχρεωτική υπερπίεση εξαρχής, αλλά παραμένει αξιοπρόσεκτα ισχυρός. Το 2024 Mustang GT αποδίδει 486 ίππους και 418 λίβρες-ποδιά ροπής όταν λειτουργεί φυσικά. Το Dark Horse αυξάνει αυτόν τον αριθμό σε 500 ίππους διατηρώντας τη ροπή στις 418 λίβρες-ποδιά. Μόλις αυτό το νέο kit υπερπίεσης εγκατασταθεί, ωστόσο, οι αριθμοί ισχύος ανεβαίνουν στους 810 ίππους στις 7,500 σ.α.λ. και 615 λίβρες-ποδιά ροπής στις 4,800 σ.α.λ. Αυτοί οι αριθμοί εξαρτώνται από την πρεμιέρα καυσίμων ή τη βενζίνη με οκτανίωση άνω των 91.

Αυτή είναι η μέγιστη ισχύς που αναφέρει η Ford Performance, αλλά ισχύει μόνο για νέα Mustang με ενεργό σύστημα εξάτμισης. Εάν ένα Mustang δεν διαθέτει το ενεργό σύστημα εξάτμισης, το kit υπερπίεσης θα προσφέρει παρόλα αυτά μια γενναιόδωρη αύξηση ισχύος στα 800 άλογα, ή μόνο 10 λιγότερα άλογα. Πάντως, οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν μια αύξηση ισχύος που υπερβαίνει εύκολα τα 300 άλογα και περίπου 200 λίβρες-ποδιά ροπής για λιγότερο από $10,000. Για σύγκριση, το Mustang Dark Horse ξεκινά από περίπου $58,000, έτσι ένα μοντέλο με υπερπίεση θα ξεκινούσε κάπου στα $68,000. Το Mustang GT ξεκινά από λίγο λιγότερα από $42,000, πράγμα που σημαίνει ότι η τιμή του kit υπερπίεσης θα αυξήσει την τιμή στα $52,000 — πριν ληφθεί υπόψη το κόστος εγκατάστασης, φυσικά.

Δείτε ακόμα: Πώς θα έμοιαζε το Apple Car, αν κυκλοφορούσε;

Το kit υπερπίεσης μπορεί να εγκατασταθεί σε νέα Mustangs με V8 ανεξαρτήτως του τύπου του κιβωτίου ταχυτήτων: και το εξάτμισης με έξι ταχύτητες και το αυτόματο δεκαταχύτητες είναι συμβατά. Το kit υπερπίεσης έρχεται με εγγύηση τριών ετών ή 36,000 μιλίων όσο καιρό είναι εγκατεστημένο από έναν τεχνικό που έχει πιστοποίηση από το ASE ή σε έναν αντιπρόσωπο της Ford. Ο επίσημος αριθμός είναι M-6066-M8800 και περιλαμβάνει το 3.0-λίτρων twin-screw Whipple Supercharger με διπλό παγκόσμιο διακόπτη και διπλό εισαγωγής αέρα με κορμό 92 χιλιοστών. Απαιτεί επίσης εισαγωγείς καυσίμου GT500 και πιο κρύες μπουζίες, τα οποία περιλαμβάνονται όλα. Αυτό ολοκληρώνεται με μια ρύθμιση κινητήρα που η εταιρεία αυτοκινήτων αποκαλεί “Ford Performance calibration”.

Το τελευταίο παράδοξο είναι ότι το kit υπερπίεσης είναι νόμιμο μόνο σε 49 κρατίδια και δεν θα είναι νόμιμο στην Καλιφόρνια, πιθανώς λόγω της πιο αυστηρής ρύθμισης στις εκπομπές της Golden State. Η Ford ισχυρίζεται ότι το kit υπερπίεσης “δεν έχει επιβλαβή επίδραση στις εκπομπές όταν εγκαθίσταται και χρησιμοποιείται σωστά”, αλλά δεν έχει κανέναν κανονιστικό εγκριτικό για χρήση στην Καλιφόρνια.

Πηγή πληροφοριών: jalopnik.com