Η Nvidia ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Hippocratic AI, μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που προσφέρει generative AI νοσηλευτές. Αυτοί οι νοσηλευτές εργάζονται με μόλις 9 $ την ώρα, σε αντίθεση με μια πραγματική νοσοκόμα που ζητά πολλά περισσότερα χρήματα. Η Hippocratic προσφέρει τους φθηνούς βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι παρέχουν ιατρικές συμβουλές στους ασθενείς μέσω βιντεοκλήσεων, σε πραγματικό χρόνο.

Η Kimberly Powell, αντιπρόεδρος του τμήματος Healthcare της NVIDIA δήλωσε ότι οι ψηφιακοί βοηθοί που τροφοδοτούνται από το generative AI μπορούν να εγκαινιάσουν μια εποχή αφθονίας στην υγειονομική περίθαλψη “αλλά μόνο εάν η τεχνολογία ανταποκρίνεται στους ασθενείς όπως θα ανταποκρινόταν ο άνθρωπος“.

Δείτε επίσης: Apple: Προωθεί το Vision Pro ως λύση υγειονομικής περίθαλψης

Η Nvidia συνεργάζεται με την Hippocratic τροφοδοτώντας τις απαντήσεις των AI νοσηλευτών σε πραγματικό χρόνο μέσω βιντεοκλήσεων. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Nvidia, μια generative AI νοσηλεύτρια με ανθρώπινη όψη καθοδηγεί μια ασθενή για το πώς να πάρει πενικιλίνη. Στη συνέχεια, λέει στην ασθενή ότι θα αναφέρει όλες αυτές τις πληροφορίες στον πραγματικό γιατρό της.

Οι generative AI νοσηλευτές είναι υπεύθυνοι για διάφορες ιατρικές ειδικότητες και  μπορούν να προσφέρουν συμβουλές για πολλά ιατρικά ζητήματα.

Η Hippocratic AI τονίζει την εξοικονόμηση που μπορεί να κάνει κάποιος χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή νοσοκόμα, αφού το κόστος λειτουργίας της είναι μόνο 9 $ ανά ώρα, σε αντίθεση με μια πραγματική νοσοκόμα. Η Hippocratic ισχυρίζεται ότι οι νοσηλευτές της με τεχνητή νοημοσύνη υπερτερούν των ανθρώπων νοσηλευτών όσον αφορά στην προσέγγιση του ασθενούς και την εκπαίδευση.

Δείτε επίσης: Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Η εισαγωγή των generative AI νοσηλευτών έρχεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο για τη νοσηλευτική βιομηχανία στις ΗΠΑ. Πάνω από 32.000 νοσηλευτές πραγματοποίησαν απεργίες το 2023, αντιπροσωπεύοντας το ένα τέταρτο όλων των μεγάλων απεργιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συνεργασία με την Hippocratic ήταν μία από τις πολλές ανακοινώσεις της Nvidia κατά το GTC Conference.

Η Hippocratic λέει ότι οι generative AI νοσηλευτές δοκιμάστηκαν από χιλιάδες ανθρώπους νοσηλευτές και εκατοντάδες γιατρούς. Η τεχνολογία της εταιρείας δοκιμάζεται από περισσότερους από 40 παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα.

“Με το Generative AI, το πρόσθετο κόστος της πρόσβασης και των παρεμβάσεων στην υγειονομική περίθαλψη τείνει προς το μηδέν”, λέει η Hippocratic στη σελίδα “Πληροφορίες”.

Δείτε επίσης: Google VLOGGER: Το AI που δημιουργεί βίντεο από στατικές εικόνες

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι ψηφιακοί νοσηλευτές δεν κάνουν διαγνώσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάποιες συμβουλές και βοήθεια, όταν χρειάζεται, αφού ο ασθενής έχει επισκεφθεί ένα γιατρό.

Generative AI νοσηλευτές: Προκλήσεις

Οι AI νοσηλευτές, όπως αυτοί που προσφέρει η Hippocratic AI, είναι σχεδιασμένοι για να παρέχουν ιατρικές συμβουλές σε ασθενείς μέσω βιντεοκλήσεων σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να είναι διαθέσιμοι 24/7, χωρίς την ανάγκη για διαλείμματα ή ξεκούραση, το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανθρώπους νοσηλευτές.

Ωστόσο, η ανθρώπινη επαφή και η εμπειρία που έχουν οι άνθρωποι νοσηλευτές δεν μπορούν να αντικατασταθούν πλήρως από το AI. Οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν και να αντιδράσουν σε μη λεκτικές ενδείξεις, όπως η αλλαγή στην αναπνοή ή το χρώμα του δέρματος, τα οποία μπορεί να μην είναι εμφανή σε μια βίντεο κλήση.

Επιπλέον, το AI εξαρτάται από την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων που της παρέχονται. Αν τα δεδομένα είναι εσφαλμένα ή ανεπαρκή, το AI μπορεί να κάνει λανθασμένες προβλέψεις ή συμβουλές. Αντίθετα, οι πραγματικοί νοσηλευτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κρίση και την εμπειρία τους για να πάρουν αποφάσεις.

Τέλος, ενώ οι generative AI νοσηλευτές μπορεί να είναι πιο οικονομική επιλογή, η ποιότητα της φροντίδας που παρέχει μπορεί να εξαρτάται από την τεχνολογία και τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες τη στιγμή εκείνη. Οι άνθρωποι νοσηλευτές, από την άλλη πλευρά, μπορούν να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν σε μια ποικιλία συνθηκών και αναγκών.

Πηγή: gizmodo.com