Παρά τις αναφορές που υποδεικνύουν ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα είναι σε ύφεση, τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volvo, συμπεριλαμβανομένων των EX30 και EX90, έχουν παρόμοιους χρόνους αναμονής με τα οχήματα της Ferrari. Ο επικεφαλής της διαδικτυακής επιχείρησης της Volvo στη Γερμανία, Alex Zurhausen, αναφέρει ότι οι πελάτες περιμένουν επειδή έχουν “τα σωστά προϊόντα την κατάλληλη στιγμή“.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Αυξάνονται σημαντικά οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη του EX90, το ηγετικό ηλεκτρικό SUV της Volvo εξακολουθεί να έχει μεγάλη ζήτηση.

Καθώς ανακηρύχθηκε ως “το ασφαλέστερο όχημα” που κατασκεύασε ποτέ η Volvo, οι πελάτες συνεχίζουν να περιμένουν την κυκλοφορία του ηλεκτρικού επταθέσιου. Ο διευθυντής της Volvo Cars, Jim Rowan, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του ΕΧ90 καθυστερούσε από τον Μάιο λόγω της “πολυπλοκότητας του κώδικα λογισμικού“.

Όταν ρωτήθηκε πώς η μάρκα απέτρεψε τους πελάτες από το να μεταβούν σε άλλες μάρκες, ο Zurhausen δήλωσε στο Automotive News Europe ότι η Volvo έχει “τα σωστά προϊόντα την κατάλληλη στιγμή”.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη Volvo, ο Zurhausen ανέφερε πως αυτοί είναι μερικοί από τους υψηλότερους χρόνους αναμονής που έχει δει.

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στη Volvo, ήταν σίγουρο ότι αν παραγγέλνατε ένα αυτοκίνητο, σε τρεις μήνες, θα το είχατε στην κατοχή σας,” δήλωσε ο επικεφαλής του διαδικτυακού τμήματος της Volvo στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: Ford: Κατευθύνεται προς την υβριδική τεχνολογία

Το EX90 δεν είναι το μόνο από τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volvo που προκαλεί χρόνους αναμονής όπως της Ferrari. Στη Γερμανία, ο χρόνος αναμονής για το πιο προσιτό EX30 της Volvo φτάνει μέχρι και τέσσερις μήνες.

Η Volvo σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων που έχει καταγράψει ποτέ τον περασμένο μήνα, κυρίως λόγω της νέας κυκλοφορίας του EX30. Από την εκκίνησή του τον Δεκέμβριο, η Volvo έχει πουλήσει 5.863 μοντέλα EX30

κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2024.

Ο Zurhause δήλωσε ότι η επιχείρηση της Volvo δεν ήταν ποτέ καλύτερα. Η Volvo έθεσε νέα παγκόσμια ρεκόρ πωλήσεων (+113.000 ΗΒ) στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και εσόδων το περασμένο έτος. Ο διευθύνων σύμβουλος, Jim Rowan, προβλέπει “τεράστια ανάπτυξη” το 2024 με την εισαγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων.

Το EX30 ξεκινά από $34,950 στις Ηνωμένες Πολιτείες και €36,590 στην Ευρώπη.

Σχετικά με τον αναφερόμενο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των ηλεκτρικών οχημάτων, ο Rowan ανέφερε: “Δεν παρατηρούμε ακυρώσεις παραγγελιών ή καθυστερήσεις στη λήψη παραγγελιών.”

Δείτε επίσης: Lotus: Σε ευνοϊκή θέση για να καταχωρήσει τις μετοχές της

Η αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το κοινό έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιμετώπιζαν πολλές αντιδράσεις λόγω της περιορισμένης αυτονομίας τους, του υψηλού κόστους και της έλλειψης υποδομών φόρτισης. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η τεχνολογία έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει αυξηθεί, το κόστος τους έχει μειωθεί και οι υποδομές φόρτισης έχουν αυξηθεί. Αυτό έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό. Επιπλέον, η αυξημένη ευαισθητοποίηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των καυσίμων έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως μια πιο βιώσιμη επιλογή.

Πηγή: electrek