Η Dyson εισέρχεται δυναμικά στην αμερικανική αγορά ρομποτικών σκουπών με τον πρωτοποριακό 360 Vis Nav, ανακατευόντας τις καρτέλες.

Η Dyson είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον χώρο των ασύρματων ηλεκτρικών σκουπών και των καθαριστικών αέρα (και, πιο πρόσφατα, και στον χώρο του styling μαλλιών επίσης), αλλά κράτησε ένα σχετικά χαμηλό προφίλ στην αγορά των ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών. Σήμερα, η εταιρεία φέρνει την πιο πρόσφατη ρομποτική σκούπα της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Μετά τη διαθεσιμότητά της σε άλλες περιοχές, η Dyson 360 Vis Nav είναι τώρα διαθέσιμη για παραγγελία στις ΗΠΑ με τιμή που αγγίζει τα $1,199 από την Dyson απευθείας και άλλους λιανοπωλητές όπως το Amazon.

Δείτε ακόμα: Το Pornhub μόλις αποσύρθηκε από το Τέξας: Εδώ είναι η αιτία

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε ακόμα την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το 360 Vis Nav, καταφέραμε να λάβουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την Dyson σχετικά με το πώς λειτουργεί η νέα ρομποτική σκούπα. Μερικά πράγματα ξεχωρίζουν ως απομάκρυνση από τις παραδοσιακές ρομποτικές σκούπες, το πρώτο είναι το σύστημα ορατότητας 360 μοιρών που χρησιμοποιεί μια κάμερα στο κέντρο του ρομπότ για να χαρτογραφήσει το σπίτι σας καθώς καθαρίζει. Η χαρτογράφηση του σπιτιού δεν είναι καινούργια σε αυτόν τον χώρο, αλλά η Dyson υποστηρίζει ότι οι εικόνες που καταγράφονται από αυτό το σύστημα θα βοηθήσουν τη μηχανή να κατανοήσει καλύτερα τη διάταξη του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένου του πού βρίσκονται εμπόδια όπως έπιπλα, να καταγράψει γωνίες και άκρες και να τη βοηθήσει να αναγνωρίσει πού έχει καθαρίσει και πού πρέπει ακόμα να πάει για να τελειώσει τη δουλειά. Η κάμερα περιβάλλεται από οκτώ LEDs που ισορροπούν την έκθεση και βοηθούν τη ρομποτική σκούπα να πλοηγηθεί καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τέλος, η ρομποτική σκούπα της Dyson χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Piezo παρόμοιο με αυτούς που βρίσκονται στα stick vacuum της εταιρείας για την ανίχνευση βρωμιάς και, στη συνέχεια, βοηθά τη μηχανή να κάνει μερικά πράγματα: να αυξήσει την ισχύς εισαγωγής στα μέγιστα 65 αεροβάττες όταν είναι απαραίτητο, και να δημιουργήσει ένα χάρτη θερμοκρασίας στην εφαρμογή My Dyson των πιο βρώμικων τμημάτων του σπιτιού σας. Αυτό ακούγεται σαν μια πιο χρήσιμη εφαρμογή για έναν αισθητήρα Piezo σε σύγκριση με αυτόν των ασύρματων σκουπών της Dyson. Στις δοκιμές μου, παρατήρησα ότι το να βλέπεις πόσα σωματίδια βρωμιάς αναρροφάται από μια χειροκίνητη σκούπα μπορεί να είναι ενδιαφέρον να παρακολουθείς μεταβάλλονται σε μια ψηφιακή οθόνη καθώς καθαρίζεις, αλλά δεν είναι πολύ ενεργητικό μετά την ολοκλήρωση της σκούπας. Αλλά σε αυτήν την εφαρμογή, ιδιαίτερα με τον χάρτη θερμοκρασίας, αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας δείξουν περιοχές του σπιτιού σας που θέλετε να καθαρίσετε πιο συχνά

και μπορείτε να προγραμματίσετε το 360 Vis Nav να καθαρίζει μόνο αυτά τα σημεία από μέσα στην εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Το LinkedIn σχεδιάζει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Η Dyson 360 Vis Nav έχει ένα παρόμοιο σχεδιασμό με ορισμένες από τις υψηλής κατηγορίας ρομποτικές σκούπες που υπάρχουν στην αγορά αυτήν τη στιγμή, με δύο τετραγωνισμένες άκρες που την βοηθούν να μπει πιο εύκολα στις γωνίες των δωματίων. Κάτω από το καπάκι, διαθέτει έναν κινητήρα Hyperdymium και ένα αφαιρούμενο φίλτρο, καθώς και ένα βούρτσα με τριπλή δράση που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος της μηχανής, κάτι που δεν βλέπετε συχνά σε ανταγωνιστικές ρομποτικές σκούπες. Φυσικά, οι επιφάνειες καθαρισμού δανείζονται πολλά από αυτές των stick vacuum της εταιρείας: υπάρχουν βούρτσες από άνθρακα και σκληρό νάιλον για βαθύ καθαρισμό χαλιών και μια “μαλακή” επιφάνεια από μαλακό νάιλον που είναι καλύτερη σε σκληρά δάπεδα.Ολόκληρη η μηχανή είναι συμμορφωμένη με το πρότυπο HEPA, το οποίο σημαίνει ότι ο αέρας που έχει αναρροφηθεί δεν μπορεί να διαφύγει μέσω άλλων τμημάτων της μηχανής, κάνοντάς την καλύτερη στο να παγιδεύει μικροσκοπικά σωματίδια όπως αλλεργιογόνα και σκόνη κουνούπια.

Η Dyson ίσως να περίμενε λίγο πριν εισέλθει στην αγορά ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά φαίνεται ότι ήθελε να βρει τους σωστούς τρόπους ενσωμάτωσης της τεχνολογίας από τις ασύρματες σκούπες της σε αυτόν τον χώρο πριν το κάνει. Στο χαρτί, αυτή η τεχνολογία μπορεί να ξεχωρίσει το 360 Vis Nav από άλλες ρομποτικές σκούπες όσον αφορά την ανώτερη ισχύ αναρρόφησης. Όταν έχουμε το χρόνο να δοκιμάσουμε τη συσκευή, θα ενδιαφερθώ να δοκιμάσω τις τέσσερις λειτουργίες καθαρισμού (Αυτόματη, Ενίσχυση, Γρήγορη και Ήσυχη), να δω αν ο διαφημιζόμενος χρόνος λειτουργίας 65 λεπτών (σε Αυτόματη Λειτουργία) πραγματικά επιβεβαιώνεται και να κρίνω πόσο ανθεκτική και εύκολη στη χρήση είναι η εφαρμογή My Dyson.

Δείτε ακόμα: Dubai: Το Rolex με το αυτόγραφο του Σεΐχη Μοχάμεντ κέρδισε 1,1 εκατ. Dh1 σε δημοπρασία

Αλλά αυτό που ήδη ξεχωρίζει το 360 Vis Nav από τον ανταγωνισμό είναι η υψηλή του τιμή, που φτάνει τα $1,199. Αυτή είναι μια τιμή που έχουμε δει μόνο σε ρομποτικές σκούπες που έρχονται με βάσεις αυτοκεντρίσματος, και το 360 Vis Nav δεν διαθέτει μια τέτοια (ο σταθμός του απλώς φορτίζει).Αλλά αυτό δεν θα είναι μια έκπληξη αν είστε εξοικειωμένοι με άλλα προϊόντα της Dyson, τα οποία συχνά τιμούνται σε υψηλό επίπεδο.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com