Η εταιρεία Pokémon ανακοίνωσε ότι ανιχνεύθηκαν προσπάθειες hacking εναντίον ορισμένων χρηστών της και έκανε επαναφορά των κωδικών πρόσβασης αυτών των λογαριασμών.

Δείτε επίσης: Το νέο Pokémon Legends ανακοινώθηκε για το 2025

Την προηγούμενη εβδομάδα, μία ειδοποίηση που εμφανίστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης του Pokémon ανέφερε: “Μετά από μια προσπάθεια παραβίασης του συστήματος λογαριασμών μας, το Pokémon κλείδωσε προληπτικά τους λογαριασμούς των παικτών που ίσως είχαν επηρεαστεί.

Από την Τρίτη, η ειδοποίηση έχει εξαφανιστεί. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση, αλλά απλώς μια σειρά από προσπάθειες hacking κατά μερικών χρηστών του Pokémon.

Το σύστημα λογαριασμών δεν παραβιάστηκε. Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα, ήταν μια προσπάθεια να συνδεθούν σε ορισμένους λογαριασμούς. Για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας, επαναφέραμε ορισμένους κωδικούς πρόσβασης, κάτι που προκάλεσε το μήνυμα,” δήλωσε ο Daniel Benkwitt, εκπρόσωπος της Pokémon Company.

Το Pokémon είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής σειρά παιχνιδιών με εκατομμύρια παίκτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Benkwitt ανέφερε ότι μόνο το 0,1% των λογαριασμών που στοχεύτηκαν από τους χάκερς παραβιάστηκαν και επανέλαβε ότι η εταιρεία ήδη έκανε επαναφορά τους κωδικούς τους, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη ενέργεια.

Δείτε ακόμα: Η ενημέρωση Pokémon Scarlet και Violet 2.0.1 προσθέτει δωρεάν τεράστια νέα χαρακτηριστικά ποιότητας ζωής

Η περιγραφή του hacking στους λογαριασμούς Pokémon μοιάζει με credential stuffing, όπου κακόβουλοι χάκερ χρησιμοποιούν ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης που έχουν κλαπεί από άλλες παραβιάσεις και τους επαναχρησιμοποιούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα ενός παρόμοιου περιστατικού είναι αυτό που συνέβη πέρυσι στην εταιρεία γενετικών ελέγχων 23andMe. Σε αυτήν την περίπτωση, χάκερ χρησιμοποίησαν κωδικούς που διέρρευσαν από άλλες παραβιάσεις για να εισβάλουν στους λογαριασμούς περίπου 14.000 ατόμων

. Με την εισβολή σε αυτούς τους λογαριασμούς, οι χάκερ στη συνέχεια μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ευαίσθητα γενετικά δεδομένα εκατομμυρίων κατόχων λογαριασμών της 23andMe.

Αυτό οδήγησε την εταιρεία (καθώς και μερικούς από τους ανταγωνιστές της) να εφαρμόσουν υποχρεωτική διπλή πιστοποίηση παροχής ταυτότητας, μια λειτουργία ασφαλείας που αποτρέπει τις επιθέσεις υποκλοπής δοκιμαστικών στοιχείων.

Η εταιρεία Pokémon δεν επιτρέπει στους χρήστες της να ενεργοποιήσουν τη διπλή επαλήθευση στους λογαριασμούς τους, όπως επιβεβαίωσε το TechCrunch, κάτι που τους κάνει πιο ευάλωτους σε hacking.

Δείτε επίσης: Pokemon εναντίον Palworld λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Η προστασία από κυβερνοεπιθέσεις απαιτεί μια σειρά από στρατηγικές. Καταρχάς, είναι σημαντικό να διατηρούμε το λογισμικό και το λειτουργικό σύστημα των συσκευών μας ενημερωμένο. Αυτό συμβάλλει στην εξάλειψη των ευπαθειών που μπορεί να εκμεταλλευτούν οι χάκερς. Επιπλέον, η χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης για κάθε λογαριασμό μπορεί να αποτρέψει τις προσπάθειες επιθέσεων. Επίσης συνιστάται η χρήση διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τη διαχείριση και την προστασία των κωδικών πρόσβασης. Η εκπαίδευση στην ασφάλεια των πληροφοριών είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Οι χρήστες πρέπει να είναι ενήμεροι για τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι χάκερς, όπως το phishing, και να γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τις επιθέσεις αυτού του είδους.

Πηγή: techcrunch