Έχουμε παίξει με την Peach σε πολλά παιχνίδια με τον Mario μέσα στα χρόνια, αλλά όπως στο Super Princess Peach του 2005 να είναι η αποκλειστική πρωταγωνίστρια του δικού της ταξιδιού. Για όσους θυμούνται ήταν γνωστή ως Princess Toadstool. Το Princess Peach: Showtime είναι μια εντελώς πρωτότυπη περιπέτεια με εντυπωσιακούς και μοναδικούς μηχανισμούς, αλλά δυστυχώς αποτυγχάνει να φτάσει τα ύψη της πλατφόρμας που έχει επιτύχει η Nintendo με τους άλλους χαρακτήρες της στο παρελθόν.

Περιγραφή Princess Peach: Showtime

Είδος: Βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας

Κονσόλα: Switch

Εκδότης: Nintendo

Προγραμματιστής: Nintendo, Good-Feel

Κυκλοφορία: Μάρτιος 22, 2024

Η συνολική πρόταση του Princess Peach: Showtime είναι ένα από τα σημεία που ξεχωρίζουν καθώς δημιουργεί ένα αισθητικά ενδιαφέρον κόσμο που είναι σε θέση να φαίνεται και να παίζει διαφορετικά από επίπεδο σε επίπεδο αλλά να διατηρεί παράλληλα ένα συνεκτικό και φιλόξενο στυλ. Καθώς επισκέπτεται ένα θέατρο για να παρακολουθήσει ένα θέαμα, το κτήριο δέχεται επίθεση από το Sour Bunch για λόγους που είναι τελικά ασήμαντοι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η Peach θέτει στο τιμόνι της επιστροφής στα φυσιολογικά επειδή βρίσκεται παρούσα και ικανή – ένα κλασικό σενάριο Die Hard.

Δείτε επίσης: Call of Duty: Warzone Mobile: Κυκλοφορεί σε iPhone και iPad!

Η σχεδίαση κάθε επιπέδου γέρνει στην πρόταση ενός spotlight του θεάτρου με έναν προβολέα να ακολουθεί την Peach καθώς προχωράει, αλλαγές σκηνικού να σημαίνουν νέες περιοχές και σχοινιά από τις εξώστες να χρησιμοποιούνται για να φαίνεται σαν να επιπλέουν στον αέρα στοιχεία. Να βλέπεις πως φαίνεται κάθε νέο στάδιο είναι διασκεδαστικό, ακόμα και για τα επαναλαμβανόμενα θέματα, αλλά οι αλλαγές κοστουμιών της Peach είναι το κύριο ενδιαφέρον.

Δείτε ακόμα: Νέες Προσθήκες στο Xbox Game Pass για τον Μάρτιο 2024

Η Peach έχει περισσότερα από 10 κοστούμια που διατάσσουν τις διακριτές της ικανότητες σε διάφορα επίπεδα και ενώ δεν είναι όλα νικητές, αλλά τουλάχιστον είναι όλα σταθερά. Ιδιαίτερα μου άρεσε το κοστούμι νίντζα με τις αεράτες μάχες και τις αστείες ικανότητες αόρατου, αλλά υπάρχουν κοστούμια όπως ο ντετέκτιβ που βρήκα δύσκολο να χρησιμοποιήσω. Εν τω μεταξύ, κοστούμια όπως ο ληστής και ο καουμπόι που λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο (ο ένας ρίχνει μια γραμμή με ένα γάντζο προσάρτησης, ο άλλος ρίχνει μια γραμμή με ένα lasso) φαίνονται διαφορετικά χάρη στα μοναδικά επίπεδα στα οποία τα τοποθετήθηκαν.

Δείτε επίσης: Starfield: Κυκλοφόρησε Ένα «Μεγάλο» Αλλά Απογοητευτικό Patch

Η καλλιτεχνική κατεύθυνση και η παρουσίαση είναι καλά φτιαγμένες, αλλά οι παίκτες ίσως αντιμετωπίσουν μερικές φορές προβλήματα με τη δυσκολία. Όχι επειδή το παιχνίδι είναι δύσκολο – το Showtime είναι ένα εύκολο παιχνίδι κατά σχεδιασμό – αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα άλματα ή minigames τα οποία θα εκνευρίσουν τον παίκτη έως ότου να ολοκληρωθούν. Είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για έναν νέο παίκτη που ενδεχομένως θα το απολαύσει σε συνεργασία με ένα γονέα, αλλά υπάρχουν στιγμές που ο παίκτης πρέπει να ρυθμίσει σωστά τις επιθέσεις ή να κάνει αρκετά χρονομετρημένα άλματα που ίσως νοιώσει ότι είναι πολύ δύσκολα στο πλαίσιο του υπόλοιπου παιχνιδιού. Η πρόκληση βρίσκεται ενδιάμεσα στο να είναι πολύ εύκολο για έμπειρους παίκτες αλλά όχι αρκετά εύκολο για αρχάριους.

Δείτε επίσης: Alone in the Dark: Μόλις κυκλοφόρησε με αντικρουόμενες κριτικές

Οι ανταμοιβές για τη συλλογή νομισμάτων απογοητεύουν. Η μοναδική επιλογή ξεκλειδώματος με τα δύσκολα κερδισμένα χρήματά του παίκτη είναι τα διαφορετικά πρότυπα για το εμβληματικό φόρεμα της Peach.  Θα έπρεπε να υπάρχουν επιλογές για εντελώς διαφορετικά στυλ φορεμάτων.

Μερικές φορές ο παίκτης ίσως αποσπαστεί από την απόδοση του Princess Peach: Showtime.

Δεν είμαι παίκτης που να ανησυχεί υπερβολικά για τα καρέ ανά δευτερόλεπτο. Προτιμώ τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αλλά θα δεχτώ ευχαρίστως και 30, αρκεί να είναι συνεπής, και εκεί ακριβώς έχει προβλήματα αυτό το παιχνίδι. Το Showtime κολλάει καμιά φορά, όχι συχνά κατά τις στιγμές υψηλής πίεσης, ευτυχώς, αλλά κατά τις στιγμές που χαλαρώνετε στους κεντρικούς διαδρόμους του θεάτρου. Είναι μια μάστιγα που το υλικό του Switch αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο, και το Showtime είναι απλώς άλλη μια υπενθύμιση ότι η κονσόλα αντιμετωπίζει προβλήματα.

Princess Peach: Showtime: Θα μπορούσε να είναι ένα καλό πρώτο παιχνίδι για νεαρούς φαν της Peach, αλλά οι παίκτες της Nintendo με μακροχρόνια εμπειρία που ψάχνουν για την αντίστοιχη ποιότητα της Πριγκίπισσας στον κόσμο του Kirby θα αισθανθούν πιθανότατα απογοητευμένοι. Ωστόσο, στιλιστικά, το παιχνίδι είναι επιτυχία και, όπως συνηθίζεται στη Nintendo, περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό φινάλε μολονότι που η δυσκολία θα έπρεπε να έχει ισορροπηθεί περισσότερο προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Θα βρείτε το Princess Peach: Showtime εδώ.

Πηγή: gameinformer