Η Νέα Υόρκη μόλις ανακοίνωσε την κατασκευή του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης EV δίπλα στο αεροδρόμιο JFK.

Η Wildflower, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη αστικών υποδομών για βιωσιμότητα με έδρα τη Νέα Υόρκη, επιλέχθηκε από την Αρχή Οικονομικής Ανάπτυξης της Νέας Υόρκης (NYCEDC) για την κατασκευή του μεγαλύτερου δημόσιου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην πόλη.

Δείτε ακόμη: Αεροδρόμιο JFK: Οδηγοί ταξί καταδικάστηκαν για χάκινγκ επίθεση

Το σημείο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στο αεροδρόμιο JFK θα δημιουργηθεί σε ένα οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων ανάμεσα στο Nassau Expressway και τη Rockaway Boulevard. Αρχικά θα παρέχει 65 φορτιστές EV, μεταξύ των οποίων οι 12 θα είναι γρήγορης φόρτισης DC, και θα είναι προσβάσιμοι 24/7. Έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί εύκολα την αύξηση της ζήτησης για EV, περιλαμβάνοντας την υποδομή φόρτισης για την αυξανόμενη ποσότητα ηλεκτρικών φορτηγών που εξυπηρετούν τα κοντινά κέντρα εμπορευμάτων και ναυτιλίας του αεροδρομίου.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, με τον σταθμό φόρτισης EV να παρέχει αρχικά φόρτιση σε 1.000 οχήματα ετησίως. Στη συνέχεια, θα γίνει εγκατάσταση ηλεκτρικών αγωγών σε ολόκληρη την περιοχή για τη δημιουργία

νέων σταθμών φόρτισης.

Η νέα σταθμός φόρτισης θα ανακουφίσει από το άγχος της στάθμευσης στην περιοχή του JFK North και θα ενισχύσει τη νοτιοανατολική Τζαμάικα και τις γύρω περιοχές στον Κουίνς ως κόμβο φόρτισης.

Ο Ydanis Rodriguez, επίτροπος του Υπουργείου Μεταφορών της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι αυτή η εξέλιξη θα φέρει έναν σημαντικό αριθμό φορτιστών EV που θα υποστηρίξουν την ενέργεια του μέλλοντος για τα ηλεκτρικά οχήματα μας και θα προωθήσουν τις επενδύσεις του Δημάρχου Eric Adams για την κατασκευή πάνω από 20 σταθμών φόρτισης EV σε όλη την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Η Fisker αναστέλλει την παραγωγή EV

Πηγή: electrek