Μία σπάνια επαγγελματική κάρτα της Apple Computer, υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία για $181,183, σύμφωνα με την RR Auction με έδρα τη Βοστώνη.

Δείτε επίσης: Steve Jobs: Το έργο του πρώην CEO της Apple παραμένει ζωντανό

Η επαγγελματική κάρτα του Steve Jobs, είναι από το 1983 και έχει επαληθευτεί από τη γνωστή υπηρεσία αξιολόγησης μνημείων PSA, σύμφωνα με τη λίστα της δημοπρασίας. Φέρει το παλιό εξάχρωμο λογότυπο της Apple και αναφέρει την πρώην διεύθυνση της εταιρείας στο 10495 Bandley Drive, στο Cupertino της Καλιφόρνια. Ο Jobs αναγράφεται ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Apple.

Η RR Auction πιστεύει ότι αυτή η πώληση έχει θέσει ένα νέο ρεκόρ υψηλής τιμής για μια υπογεγραμμένη επαγγελματική κάρτα.

Δείτε ακόμα: Γιατί ένα σπασμένο iPhone 4s κοστίζει $ 149.999 στο eBay;

Ο Steven Paul Jobs ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, εφευρέτης και επενδυτής, γνωστός κυρίως για τη συν-ιδρυση του τεχνολογικού γίγαντα Apple Inc. Ο Jobs ήταν επίσης ιδρυτής της NeXT και πρόεδρος και κύριος μέτοχος της Pixar. Ήταν πρωτοπόρος της επανάστασης του προσωπικού υπολογιστή

τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, μαζί με τον πρώιμο επιχειρηματικό του σύντροφο και συν-ιδρυτή της Apple, Steve Wozniak.

Στην πραγματικότητα, ο Steve Jobs έδωσε στην εταιρεία το όνομα Apple γιατί του άρεσε το φρούτο. Ο Jobs ακολουθούσε δίαιτα φρουτοφάγων και πρότεινε το όνομα Apple στον Wozniak μετά από την επίσκεψή του σε ένα περιβόλι με μήλα.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Το συγκινητικό μήνυμα για τον Steve Jobs, δέκα χρόνια μετά το θάνατό του

Ο Steve Jobs πέθανε το 2011 σε ηλικία 56 ετών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν απρόθυμος να υπογράψει αυτόγραφα, με αποτέλεσμα αντικείμενα με την υπογραφή του να πωλούνται συχνά για μεγάλα χρηματικά ποσά. Πέρυσι, για παράδειγμα, μία επιταγή υπογεγραμμένη από τον Jobs πουλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από 100.000 δολάρια.

Πηγή: macrumors